Autonieuws

Amerikaans avontuur over voor Suzuki

De Amerikaanse importeur van Suzuki heeft de handdoek in de ring moeten gooien en surseance van betaling aangevraagd. Afgelopen jaar werden er – in een groeide markt – nog geen 27.000 Suzuki’s verkocht terwijl 200.000 stuks de doelstelling was.

Het nieuws dat Suzuki zich terugtrekt uit Amerika kwam de dealers van het merk niet rauw op het dak, maar sloeg alsnog in als een bom. Ruim 200 dealerbedrijven zijn genoodzaakt hun deuren te sluiten of hun heil elders te vinden. Moederbedrijf Suzuki Motor Corporation heeft nog wel een beroep gedaan op Chapter 11 wat inhoud dat schuldeisers vooralsnog geen aanstalten kunnen maken op een definitief faillissement. De importeur zou echter voor 300 miljoen dollar in het rood staan.

Niet alleen
Suzuki is niet het enige merk dat mogelijkerwijs binnenkort de Amerikaanse automarkt verlaat. Eerder al verdwenen Daihatsu, Isuzu en Daewoo. Dat de Aziatische automerken het moeilijk hebben aan de overkant van de Grote Oceaan wordt toegerekend aan de ongunstige valutakoersen – waardoor Aziatische auto’s relatief duur zijn – en de steeds strengere Amerikaanse eisen aan auto’s. Er zijn overigens geen tekenen dat Suzuki uit Europa verdwijnt zoals Daihatsu eerder besloot dat wel te doen per 2013.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Suzuki Swift: vierde generatie beleeft Europees debuut
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.