Autonieuws

Renault Mégane volgend jaar ook met 14% bijtelling

Met de vernieuwde Mégane heeft Renault Nederland een echte kaskraker in huis. Niet dat het model kwalitatief met kop en schouders boven de concurrentie uitsteek, maar zijn zuinige karakter zorgt voor veel fiscaal voordeel en dus animo. En dat voordeel houdt na 2012 niet op, zo blijkt na het verlagen van de uitstoot.

Interessant nieuws uit de Franse hoek want Renault heeft speciaal voor de Nederlandse markt de CO2-uitstoot van de Mégane Energy dCi 110 Stop&Start Eco2 van 90 naar 88 g/km weten te verlagen. Een emissiescore die broodnodig is om volgend jaar opnieuw in aanmerking te komen voor 14% bijtelling bij zakelijk gebruik en daarmee wederom één van de best verkopende modellen in ons land te worden.

Modificaties
Om tot een nog lagere uitstoot te komen heeft Renault het motormanagementsysteem aangepast en banden met een extra lage rolweerstand onder de auto gemonteerd. Na de aanpassingen is de Mégane, samen met de Ford Focus ECOnetic, tot dusver één van twee enige C-segmenters met verbrandingsmotor die schoon genoeg is voor het begeerlijke 14%-label. Bestellen kan vanaf december. De levering van de Mégane dCi 110 komt begin volgend jaar op gang.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Laat maar komen die Renault Mégane RS!

Autonieuws
Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.