Autonieuws

Droomhuwelijk: Renault Sport en Caterham

Het is officieel: Renault Sport en Caterham gaan samen sportauto’s bouwen. Daarmee wordt een droomhuwelijk beklonken want beide bedrijven worden bejubeld om hun producten. De eerste liefdesbaby zal de reïncarnatie van de befaamde Alpine zijn.

De Caterham Group zal een aandeel van 50% krijgen in het nieuw opgerichte Société des Automobiles Alpine Renault, een bedrijf dat momenteel nog volledig in handen is van Renault SAS. De oprichting zal officieel in januari 2013 plaatsvinden en tot stand komen dankzij steun van de Franse staat en de Regio Haute-Normandie.

Eigen weg
Hoewel beide partijen geen concrete uitspraken doen over en hoeveel sportauto’s er komen gaan, moet de eerste liefdesbaby binnen drie à vier jaar verwekt zijn. Alle tekenen wijzen erop dat dit het productiemodel van de Alpine A110-50 is. Renault belooft zich hard te maken dat ieder gemeenschappelijke sportauto ‘de essentie van Alpine uitdraagt, een auto die de passie voor sport opnieuw doet herleven en zowel opvallend als opzienbarend is’. Caterham deelt deze visie maar zal de in samenwerking ontwikkelde auto’s wel onder haar eigen naam op de markt brengen. Toyota en Subaru deden zoiets al eerder met de GT86 en BRZ.

Dieppe
Op een nieuwe gemeenschappelijke Engineering Afdeling zullen Renault en Caterham ieder hun expertise en talenten op het gebied van techniek inbrengen, onontbeerlijk bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De noodzakelijke technische en industriële investeringen zullen 50/50 worden verdeeld zodat ook daadwerkelijk sprake is van samenwerking.
Carlos Ghosn, CEO van Renault legt het als volgt uit: “De samenwerking met Caterham is belangrijk voor de Renault Groep. We willen al heel lang een sportauto ontwerpen met Alpine-DNA en het lijkt erop dat deze ambitie nu weer een stapje dichter in de buurt van de verwezenlijking komt. Het biedt ook nieuw toekomstperspectief voor onze fabriek in Dieppe en mogelijkheden voor de ontwikkeling van de expertise die deze productiefaciliteit van Alpine van oudsher heeft.”

Gerelateerde artikelen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.