Autonieuws

Bevestigd: Porsche maakt jacht op Ferrari 458

Het hoge woord is eruit! Porsche-baas Matthias Muller heeft bevestigd dat zijn werkgever het jachtseizoen op de Ferrari 458 Italia heeft geopend. Het nieuwe model zal gepositioneerd worden tussen de 911 GT2 en de driekwart miljoen euro kostende 918 Spyder.

Porsche wil groeien. Tegen het jaar 2020 wil het een jaarproductie van 200.000 eenheden realiseren en de fabrikant uit Stuttgart-Zuffenhausen ligt mooi op schema. Om dit doel te realiseren moet de komende negen jaar de jaarproductie telkens met zo’n 10.000 Porsches stijgen. Afgaande op de doelgroep van de Ferrari 458 Italia zal de nieuwe Porsche hier slechts een klein aandeel in hebben, maar alle kleine beentjes helpen nietwaar. De 458-rivaal is dan ook met name bedoeld om aan te tonen dat Porsche na de Cayenne en Panamera haar fingerspitzengefühl wat betreft serieuze sportwagens nog niet in verloren.

Geruchten
Meer dan een bevestiging krijgen we van Muller niet. En dat zet de deur wijd open voor allerhande geruchten en verwachtingspatronen rond Porsche’s nieuweling. Zo zou volgens sommigen de type-aanduiding 961 zijn, een voortbordurend getal op de Porsche 959 van weleer. Onder het plaatwerk verwachten we dan weer een veel technologie van de 918 Spyder. De aandrijflijn bijvoorbeeld, een V8 die mede dankzij elektromotoren z’n hoge vermogen bereikt. Sowieso hoef je geen genie te zijn om de richtcijfers voor de prestaties af te leiden. De auto zal in drie tellen naar honderd sprinten. Is hij trager, dan laat onder meer de 458 Italia en McLaren MP4-12C achter zich. Sneller en hij komt weer te dicht in de buurt van de duurdere 918 Spyder. Rest ons eigenlijk alleen nog de prangende vraag wanneer komt ie?

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Wat als de Porsche 918 een motorfiets zou zijn?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Porsche keert zeer gulle bonus uit aan personeel

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.