Autonieuws

Volkswagen Polo R staat in Genève

Is de nieuwe Renault Clio RS niet geworden wat je ervan had gehoopt? Misschien is de Volkswagen Polo R dan wat voor jou. Begin maart volgend jaar staat hij op de Autosalon van Genève. Dat zegt het Britse Autocar.

De Renault Clio III RS kent veel vijanden maar daarvan komen slechts weinig in de buurt van een onvervalste rijbeleving. De meeste (compacte) hot hatches bieden toch vooral een flinke dosis snelheid gekoppeld aan allemansvriendelijke rijeigenschappen. Ook de gloednieuwe Clio RS, althans dat verwachten we gebaseerd op het feit dat deze niet langer over een atmosferisch blok beschikt maar een turbomotor. Zo’n motor laat zich toch vooral op koppel rijden en dat is gewoon minder opwindend dan op zoek gaan naar het maximumvermogen dat vaak in de buurt van het rood te vinden is.

Polo R
Afijn, het kan ook gewoon zo zijn dat je de nieuwe Clio RS niet mooi vindt of geen aanhanger van Renault bent. Wel van heetgebakerde Volkswagens? Het slechte nieuws is dan dat deze altijd over een turbomotor beschikken. Het goede nieuws over de op stapel staande Polo R is dat hij waarschijnlijk beschikt over een 2.0 liter TFSI-blok, en wel met meer dan 200 pk. Houdt voor het uiterlijk van de R-versie vooral de Polo WRC Street in gedachten; dikke kans dat de toekomstige Polo-topper hierop lijkt.

Gerelateerde artikelen

310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R

Autonieuws
> Artikel lezen

Moet de Fiesta ST bang worden van nieuwe Polo GTI?

Spyshots
> Artikel lezen

Eerbetoon aan de wereldkampioen: Volkswagen Polo R WRC

Autonieuws
Eerbetoon aan de wereldkampioen: Volkswagen Polo R WRC
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.