Autonieuws

Leasekoning in Parijs: Volkswagen Golf Bluemotion

Het belangrijkste nieuws in Parijs is natuurlijk de nieuwe Golf, maar het meest interessante model hiervan is natuurlijk de Bluemotion. Deze wordt namelijk zonder twijfel een verkooptopper dankzij zijn gunstige verbruikscijfers.

Toen de zevende generatie van de Volkswagen Golf twee weken geleden het levenslicht zag werd de Bluemotion al aangekondigd, in Parijs kunnen we hem bewonderen. Zoals verwacht heeft Volkswagen de volledige trukendoos opengetrokken om de verbruikscijfers zoveel mogelijk te drukken. Zo zien we banden met lage weerstand, diverse aerodynamische aanpassingen, een Start-Stop-systeem en een dakspoiler. Onder de kap ligt een 1.6 liter TDI-krachtbron die 110 pk en 250 Nm naar de voorwielen stuurt. Voor de verbinding tussen motor en wielen zorgt een handgeschakelde vijfbak. De topsnelheid bedraagt 202 km/h.

Resultaat
Het resultaat van de maatregelen en aandrijflijn? Een opgegeven verbruik van 3,2 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 85 g/km. Deze cijfers bombarderen de Golf Bluemotion direct tot leasetopper. Hij is immers tot eind 2014 verzekerd van 14% bijtelling en daar wordt de zakelijke rijder vrolijk van! Deze kan overigens ook menig tankstation voorbij rijden dankzij de tankinhoud van 50 liter. De Golf Bluemotion krijgt hiermee namelijk een theoretisch bereik van 1.562 km!

Hoewel de reguliere Golf VII op 3 november bij de dealers verschijnt, moeten we voor de Golf BlueMotion nog even geduld hebben. Deze rolt pas medio 2013 de showroom binnen.

Gerelateerde artikelen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Volkswagen geeft verbeterde e-Golf een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.