Autonieuws

Volkswagen-weetjes tijdens Autosalon van Parijs

Weetjes, wij Hollanders zijn er gek op. Een nieuwsgierig volkje zijn we. Niet voor niets behoren we tot de grootste internetgebruikers van Europa. En laat Volkswagen dat medium nu juist in te zetten om enkele feiten rond hun beursstand tijdens de 2012 Autosalon van Parijs. Ze pakken behoorlijk uit, dat kunnen we alvast verklappen.

Grootste en vooralsnog enige primeur van Volkswagen in Parijs is natuurlijk de Golf VII. Meer heeft het merk er eigenlijk ook niet nodig om de aandacht op te eisen. Maar dat weerhoudt de autogigant er niet van om hun vaandeldrager in ’t nieuw een daverend podium te geven. De Duitsers hebben hun beursstand in de Franse hoofdstad zelfs een heuse naam gegeven – Volkswagen Hyperdrive – en de vormgeving ervan geïnspireerd door typische Golf-designkenmerken als de C-stijl en brandstofklep.

Golf-beleving
Vanwaar deze standnaam? In eerste instantie natuurlijk omdat het lekker bekt, maar volgens Volkswagen ook omdat hun expositie meer een beleveniswereld rond de nieuwe Golf is dan een simpele beursvloer. Tja… Afijn, eenmaal een stap gezet op de liefst 2.736 vierkante meter grote Volkswagen-vloer hoopt het merk dat je minimaal enige minuten blijft ‘hangen’ alvorens je naar de buren loopt. Om de bezoeker te vermaken heeft Volkswagen in ieder geval uitgepakt met diverse thema’s, veelal visueel van aard.
Bedoeling van de speciaal ingericht tentoonstelling is dat de nieuwe Golf in fasen wordt beleefd. Dat begint in de zogenoemde One thing-sectie. Hier ontdekken bezoekers de zevende generatie Golf aan de hand van zeven persoonlijke vragen. Daarna volgt de Excitement Zone met een film over het model. Aansluitend kan het Feature Lab worden bezocht, een 30 meter lang interactief gebied waar real life Golf 7-modellen en presentaties samenkomen. Via een gigantische ‘tablet’ die werkt met lasertechnologie kunnen bezoekers vervolgens alle productinnovaties ervaren. In de laatste, zevende zone genaamd de Innovation Cell ligt de nadruk op duurzaamheid. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van technologieën en innovaties van het merk.

Feitjes
Wil je in 2022 nog eens controleren waarmee Volkswagen tijdens de 2012-editie van de Autosalon tot op de cijfer achter de komma nauwkeurig uitpakte, dan hebben we hier in beknopte vorm het feitenlijstje voor de toekomstige fact-checker.

 • 125 vrachtwagenladingen materiaal waren nodig om de Parijse Volkswagen-stand op te bouwen.
 • Totale oppervlakte van de stand: 2.736 vierkante meter
 • Bebouwde oppervlakte: 1.100 vierkante meter
 • Standvolume: 4.134 kubieke meter
 • Lengte x breedte: 84,5 x 32,5 meter
 • Productietijd: 9 weken
 • Bouwtijd: 16 dagen (start 11 september, afronding 26 september)
 • Aantal architecten/designers: 7
 • Aantal lampen: 896
 • Gebruikte hoeveelheid staal: 138 ton
 • Gelegde kabels: meer dan 100 kilometer
 • Aantal tentoongestelde modellen: 14 tijdens de persconferentie, 22 op tweede persdag en publieksdagen
 • Catering: 30 man bediening, 6 logistieke medewerkers, 9 chefs
 • Aantal hostesses: 180 (in twee groepen)

Gerelateerde artikelen

Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser

Autonieuws
Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant

Autonieuws
Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

Autonieuws
'Volkswagen blijft grootste autoproducent'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.