Autonieuws

Autoverkopen weer in de lift

Zou het dit jaar dan misschien toch nog goed komen met de autoverkopen in Nederland? De maand oktober is in ieder geval goed afgesloten met 3,4 procent meer nieuw verkochte auto´s dan in dezelfde periode vorig jaar.

In oktober zijn totaal 39.420 nieuwe auto´s verkocht. In oktober 2003 werden er 38.132 auto´s verkocht en dat betekent een stijging van 3,4 procent, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging en de BOVAG. De best verkochte merken deze maand waren Renault, Peugeot en Volkswagen. Kijken we naar de afzonderlijke modellen dan deed Peugeot het het beste met de 307 waarna de Renault Scénic volgde en op de derde plaats kwam de Volkswagen Golf. Ook erg goed deden de Volvo S40/V50 en de Ford Focus het met respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Betere tijden
Als het zo doorgaat zal dit jaar positief worden afgesloten ten opzichte van vorig jaar. Vorige maand nog schreven we dat de autoverkopen in een dal zaten en het mogelijk dit jaar helemaal niet goed zou uitpakken. Blijkbaar kan er in een maand tijd veel veranderen.

Renault op nummer 1
Vorig jaar werd afgesloten met 445.405 nieuw verkochte auto´s en dit jaar zijn er (t/m oktober) als 436.405 auto´s verkocht. Met nog twee maanden te gaan is er hoop voor een beter jaar dan vorig jaar. De lijst wordt aangevoert door Renault (42.973 auto´s) op de voet gevolgd door Opel (42.242) en op de derde plek vinden we Peugeot (40.897). Het kan dus nog weleens spannend worden of Opel ook dit jaar weer als best verkochte merk van Nederland zal eindigen.

Gerelateerde artikelen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design

Lifestyle & design
Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.