Autonieuws

Volkswagen werkt aan lichtgewicht Golf GTI

Met een nieuwe Golf komt een nieuwe GTI, een wet van Meden en Perzen. Volkswagen wil de nog niet onthulde zevende generatie GTI wat extra’s geven door kilo’s weg te nemen.

Met de onthulling van de zevende generatie Volkswagen Golf nog op ons netvlies wordt er alweer vooruit geblikt op alle varianten die de komende periode zullen gaan volgen. Zo kunnen we zonder twijfel nog een Variant, Plus, GTI en R gaan verwachten. Voor de liefhebbers zijn het vooral de laatste twee die de aandacht opeisen en voor echte puristen specifiek de GTI. Deze heeft namelijk vanaf de eerste generatie tot de verbeelding gesproken en menig hart weten te veroveren.

Carbon
Volkswagen gaat deze harten verder in vervoering brengen want naast de reguliere GTI zal waarschijnlijk een Carbon Golf GTI op de markt komen. Deze limited edition zou volledig gefocust zijn op gewichtsbesparing en mogelijk in 2014 in de showroom staan ter ere van het 40-jarig bestaan van de Golf. Door onder andere de vloer en voorste deel van de carrosserie van aluminium te maken en in het dak uitsluitend koolstofvezel te gebruiken moet er 200 kg bespaard kunnen worden. Combineer dit met dezelfde 2.0 liter turbomotor als in de reguliere GTI en de 0-100-tijd zou zomaar onder de zes seconden kunnen duiken. In de loop van 2013 horen we of deze spectaculaire vooruitzichten ook werkelijkheid worden.

Gerelateerde artikelen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.