Autonieuws

Caterham Superlight R300 krijgt supercharger

Een supercharger toevoegen aan een 515 kg wegende racewagen, waarom niet. Een 0-100-tijd van 4,5 seconden was blijkbaar niet genoeg voor de Caterham 7 Superlight R300 want binnenkort heeft deze racer nóg meer power.

Sinds jaar-en-dag kennen we Caterham als fabrikant van kleine tweezits sportwagens. Hoewel de Britten 8 verschillende modellen in de showroom hebben staan zijn deze allemaal gebaseerd op dezelfde Lotus 7. Deze basis biedt echter legio mogelijkheden en Caterham buit deze dan ook ten volle uit. Zo moet het basismodel het doen met een 1.4 liter motor met ‘slechts’ 105 pk. Aan de andere kant van het spectrum staat de Superlight R500 die dankzij zijn 263 pk sterke 2.0 liter Ford Duratec-motor een simpelweg onvoorstelbare 2,8 seconden nodig heeft om de 100 km/h aan te tikken.

Superlight R300
Ergens tussen die twee uitersten in bevindt zich de Superlight R300 die met 175 pk ook niet bepaald te klagen heeft. Deze tussenvariant is de hoofdrolspeler in het Superlight R300-kampioenschap dat in Groot-Brittannië wordt omschreven als de meest competitieve van de Britse eilanden. Om het kampioenschap van wat extra pit te voorzien wordt in oktober de vernieuwde Superlight R300 onthuld. Verwacht geen nieuwe grille, spectaculaire velgen of aangepaste achterbumper. Caterham gaat namelijk motorisch vernieuwen door een supercharger op de Duratec-motor te schroeven. Hoewel het nog even gissen is naar de prestatiecijfers duikt de 0-100-tijd waarschijnlijk onder de 4 seconden. Op hun eigen Facebook-pagina belooft de Britse fabrikant alvast dat de nieuwe R300 verdraaid snel zal zijn. Of de vernieuwde Superlight R300 ook nog geschikt is voor de openbare weg is nog niet bekend. Volgende maand weten we meer.

Gerelateerde artikelen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.