Autonieuws

Peugeot presenteert Partner Electrique

In navolging van vele concurrenten gaat ook Peugeot’s bestelauto op de elektrische toer. Ondanks zijn nieuwe aandrijflijn kan in de grootste variant nog altijd bijna vier kuub worden meegenomen.

Nu de eerste volledig elektrische bestelauto’s steeds vaker in het stadsbeeld verschijnen stappen steeds meer fabrikanten in deze groeiende markt. Peugeot sluit nu aan en presenteert de vernieuwde Partner als Electrique. Deze heeft volgens Peugeot dezelfde capaciteiten als zijn diesel-broertjes maar het voordeel van een uitstootloze aandrijflijn. Aan ruimte in ieder geval geen gebrek. De elektrische Partner is namelijk verkrijgbaar in twee lengtes, 4,38 en 4,63 m, voorzien van respectievelijk 3,3 en 3,7 m³ aan laadmogelijkheden.

Aandrijflijn
De knap weggewerkte aandrijflijn is voorzien van een 67 pk sterke elektromotor die door twee 22.5 kWh lithium-ion batterijpakketten van stroom wordt voorzien. Zijn altijd aanwezige 200 Nm trekkracht moet ervoor zorgen dat zelfs met een volgeladen wagen vlot gemanoeuvreerd kan worden. Volgens Peugeot moet het mogelijk zijn om met de elektrische Partner 170 km af te leggen. Hierbij wordt echter niet gespecificeerd wat het effect is van een volle belading, die hier waarschijnlijk kilometers vanaf snoept. Staat het bereik om 0 km? Dan ben via een normaal stopcontact zes tot negen uur later weer met een volle lading op weg. Snelladen kan ook, dan kost het slechts 30 minuten om tot 80% te komen.

De Peugeot Partner Electrique maakt zijn debuut tijdens de IAA (bedrijfswagens) later deze maand.

Gerelateerde artikelen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.