Autonieuws

Audi bouwt nieuw test- en ontwikkelterrein

Als autofabrikant hoor je er tegenwoordig eigenlijk niet meer bij zonder je eigen test- en ontwikkelprogramma. Audi speelt daar nu op in door het Driving Experience Center te bouwen.

Terwijl Mercedes zijn AMG Driver Academy heeft en BMW steeds verder uitbreidt met zijn Experience Centers bleef Audi enigszins achter. De fabrikant uit Ingolstadt heeft nu besloten deze achterstand in één klap in te halen door een compleet eigen complex uit de grond te stampen. In het Duitse Neuburg wordt niet minder dan 47 hectare gereserveerd voor het nieuwe Driving Experience Center. De faciliteiten, die volgens Audi een tweecijferig miljoenenbedrag gaan kosten, moeten in het voorjaar van 2014 hun eerste gasten gaan verwelkomen.

Klanten
Het doel van het nieuwe centrum is tweeledig. Allereerst krijgen nieuwe en bestaande klanten de kans om nieuwe Audi’s flink aan de tand te voelen. Hiervoor wordt een 30.000 m² metend ‘dynamiekterrein’ aangelegd waar de auto’s waarschijnlijk onder verschillende weersomstandigheden en ondergronden getest kunnen worden. Daarnaast komt er een 2,2 kilometer lang ‘handlingparcours’ waar ook het betere bochtenwerk aan de beurt komt, niet onbelangrijk als je twijfelt over bijvoorbeeld een nieuwe RS5.

Testen
Niet alleen klanten worden achter het stuur geplaatst. Audi gaat het terrein namelijk ook zelf gebruiken om nieuwe modellen te ontwikkelen. Vooral veiligheids- en assistentiesystemen kunnen op het Driving Experience Center onder gecontroleerde omstandigheden in de praktijk getest worden. Om ook de nieuwe Q-modellen grondig te testen voordat deze om de markt komen wordt er een off-road-terrein aangelegd met daarin onder andere een 8 meter hoge heuvel.

Audi Sport
Niet alleen de straatauto’s zullen hun weg gaan vinden naar Neuburg, ook Audi Sport gaat verhuizen. Het team, bekend van hun successen op Le Mans en in de DTM, is eigenlijk te groot geworden voor zijn huidige locatie naast de fabriek in Ingolstadt. Omwonenden hoeven overigens niet bang te zijn voor geluidsoverlast. Rondom het hele complex wordt een aarden wal van 3 m hoog opgeworpen om het geluid te blokkeren. Verder krijgt het testcircuit geluiddempend asfalt om de decibellen nog verder in bedwang te houden.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Audi Elaine: nieuwe stap richting autonoom rijden

Autonieuws
Audi Elaine: nieuwe stap richting autonoom rijden
> Artikel lezen

Audi telt af naar nieuwe RS 4 en autonome concepts

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi Aicon: autonoom rijden zonder koplampen en gordel

Autonieuws
audi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.