Autonieuws

Volkswagen ziet voorlopig af van overnames

Aan het alsmaar uitdijen van de Volkswagen Group lijkt vooralsnog een einde te komen. Volgens CEO Winterkorn breekt er nu een periode aan waarin alle dochtondernemingen in het VAG-concern worden geïntegreerd.

Volkswagen Aktiengesellschaft, kortweg VAG, heeft de wens uitgesproken om over enkele jaren de grootste autofabrikant ter wereld te zijn. Het bijhalen van de traditionele reuzen Toyota en General Motors wordt echter een lastig verhaal wanneer je slechts één of twee merken in je portefeuille aan kan bieden. Vanaf de jaren negentig is de Duitse fabrikant dan ook vol goede moed op het overnamepad gestapt. Nadat Audi al in de jaren zestig kon worden toegeëigend waren het in de afgelopen 25 jaar Lamborghini, Bentley, Bugatti, Ducati, Porsche, MAN, Scania, Seat en Škoda die aan het VAG-concern werden toegevoegd.

Integreren
Aan deze overnamewoede lijkt nu echter een einde te komen. CEO Martin Winterkorn heeft tegenover de Duitse krant Handelsblatt namelijk verklaard dat het bedrijf op dit moment een behoorlijke kluif heeft aan het integreren van de laatste aanwinsten; Porsche, Ducati en vrachtwagenfabrikant MAN. Vooral de integratie van Porsche moet succesvol gaan verlopen, met de aankoop was immers bijna 4,5 miljard euro gemoeid, geld dat natuurlijk wel moet worden terugverdiend.

Alfa Romeo
Ondanks de uitspraken van Winterkorn draait de geruchtenmachine rondom Volkswagen vrolijk verder. Zo zou de Duitse fabrikant zijn oog hebben laten vallen op het Maleise Proton en het Italiaanse Alfa Romeo. Winterkorn gaat hierop in door te zeggen dat de overname van Proton op dit moment totaal niet aan de orde is. VAG zou zijn positie in Zuidoost Azië wel willen verbeteren, maar denkt daar met de huidige merken ook in te kunnen slagen. Fiat-dochter Alfa Romeo heeft wél de interesse van de CEO maar staat momenteel onderaan het prioriteitenlijstje. Kijk dus niet vreemd op wanneer we over een paar jaar, als VAG zijn zaakjes weer helemaal op orde heeft, alsnog een strijd los zien barsten omtrent het beroemde Italiaanse merk.

Gerelateerde artikelen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.