Autonieuws

Terugkeer in de autosport: Aston Martin DBR9

Aston Martin heeft aan een select gezelschap de nieuwe DBR9 gepresenteerd. De DBR9 zal worden ingezet tijdens de internationale GT series en daarmee de terugkeer van Aston Martin in de racewereld inluiden.

De eerste race die met de DBR9 zal worden gereden is de 12 uren van Sebring in Florida, maart 2005. Daarna zal de auto tijdens de 24 uren van Le Mans (juni 2005) haar diensten moeten bewijzen. Voorafgaand aan deze races zal een uitgebreid testprogramma worden uitgevoerd want de DBR9 zal later ook worden ingezet tijdens de internationale GT series.

Gebaseerd op de DB9
Aston Martin heeft de DBR9 gebaseerd op de DB9. De aluminium body is gebruikt en daaromheen is een geweldige supersportauto gebouwd. Het eigen design team van Aston Martin Racing heeft de auto vormgegeven, het oog wil immers ook wat. Na aanpassingen te hebben gedaan aan het onderstel, de remmen en versnellingsbak was het ook de beurt aan de V12. Deze is zo uit de DB9 genomen en compleet getuned. De 6.0 V12, die standaard 450 pk levert, mag het nu doen met niet minder dan 600 pk. Daartegenover staat ook nog eens dat het gewicht van de auto slechts 1.100 kg is en er dus geweldige prestaties verwacht mogen worden. De kleur van de auto refereert naar het autosportverleden van Aston Martin waar Roy Salvadori en Carrol Shelby de 24 uren van Le Mans wisten te winnen in een DBR1 en DB3S. De kleuren groen en geel kenmerkten hun auto´s in de jaren ´50 en zullen ook deze DBR9 sieren.

20 exemplaren voor de openbare weg
Aston Martin Racing zal 12 DB9R´s bouwen die geschikt zijn voor het circuit. Drie teams zullen in de internationale GT series met de auto gaan rijden. Voor wie zelf ook een DBR9 aan z´n collectie toe wil voegen bouwt Aston Martin ook nog eens 20 exemplaren die geschikt zijn voor de weg. Ze zullen technisch bijna geheel overeenkomen met de exemplaren die op het circuit uit zullen komen. Wie er één wil hebben heeft waarschijnlijk weinig geluk want 20 exemplaren zijn snel verkocht.

Zie ook
Fotoreportage | Exclusieve sportauto: Aston Martin DB9

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht

Spyshots
Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Aston Martin Vantage: dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

Autonieuws
DBX
> Artikel lezen

Spyshots Aston Martin Zagato Volante zijn nu al mooiste van 2017

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.