Autonieuws

‘Volvo ziet eigen A1 wel zitten’

Volvo heeft de smaak te pakken. Na de positief ontvangen nieuwe V40 denken de Zweden serieus na over een Audi A1-achtig model. Althans, dat schijnt Volvo-topman Stefan Jacoby tegen Automotive News te hebben gezegd.

Met de nieuwe V40 heeft Volvo een potentiële bestseller in huis en dat smaakt naar meer. En het Zweedse merk zou daarvoor opnieuw de onderkant van de automarkt opzoeken. Niet geheel onlogisch aangezien het A- en B-segment voor de verkoopbulk zorgt, momenteel en naar verwachting ook in de nabije toekomst.

Audi A1
In het bijzonder laat Volvo zich leiden door de A1 van Audi; een compact premiummodel ‘dat gekocht wordt door mensen die luxe niet per se associëren met de grootte van de auto of motor’. Ook de hatchbacks van MINI, de Citroën DS3 en in mindere mate, want nog een slag kleiner, de Fiat 500, Lancia Ypsilon en kakelverse Opel Adam worden als concurrenten genoemd. Stuk voor stuk modellen die wat ‘extra’s’ bieden ten opzichte van het overige veld, maar die worden ook veelal voortgestuwd door een motor met een geringe inhoud. Ook de kleine Volvo zou zo’n motor moeten behelzen, aldus Jacoby, en daarvoor wil hij dan een partner vinden, want eigenhandig kan Volvo een dergelijk project niet bekostigen. Moederbedrijf Zhejiang Geely is een optie, maar Volvo staat ook open voor andere fabrikanten.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 eindelijk van dichterbij betrapt

Spyshots
> Artikel lezen

Volvo en Google aan de slag met Android

Automultimedia
Volvo en Google aan de slag met Android
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.