Autonieuws

BMW X3 betaalbaarder door achterwielaandrijving

BMW introduceert de X3 sDrive18d met enkel achterwielaandrijving. Door xDrive-vierwielaandrijving achterwege te laten en een lichtere motorisering toe te passen is instappen in een X3-diesel voortaan mogelijk vanaf € 46.900,-. Dat is maar liefst achtduizend euro lager dan voorheen.

Een BMW X3 met louter de aandrijving op de achterwielen is een primeur voor het model. Eentje die de hem een stuk betaalbaarder maakt. De X3 sDrive18d is er vanaf net geen 47 mille en voor dat geld krijg je een 143 pk sterke BMW met 2.0 liter viercilinder dieselmotor gekoppeld aan een manuele 6-bak. Dat lijkt bescheiden, maar doordat de nieuwe dieselinstapper 55 kg is verloren doordat het geen xDrive hoeft mee te slepen kan hij alsnog in 9,9 seconden naar de ‘100’ spurten. De topsnelheid ligt op 195 km/h.

Verbruik
Het alleraardigste koppel van 360 Nm – dat al bij 1.750 tpm volledig beschikbaar is – draagt dan weer extra bij aan een zuinig verbruik en geringe uitstoot. Voor de versie met handbak geeft BMW 5,1 l/100 km bij 135 g/km, de X3 sDrive18d gekoppeld aan de optionele achttraps automaat noteert 5,4 l/100 km. De Auto Start Stop-functie is overigens standaard en het model mag een aanhanger of caravan tot 2.000 kg trekken.

Uitrusting
Tot de standaarduitrusting behoren onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel, cruise control, Bluetooth-telefoonvoorbereiding en een USB-poort voor bijvoorbeeld een iPod of USB muziekdrager.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X3: de eerste beelden en feiten

Spyshots
BMW X3
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 schittert in camouflagepak

Spyshots
Nieuwe BMW X3 schittert in camouflagepak
> Artikel lezen

BMW gaat eindelijk overstag: X3 M gespot

Spyshots
X3 M: BMW gaat overstag
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.