Autonieuws

BMW Zagato Roadster doet Pebble Beach aan

De BMW Zagato Coupé, die op Concours d’Eleganza Villa d’Este werd onthuld, krijgt een vervolg in de gedaante van een raodster. Tijdens het dit weekend gehouden Pebble Beach Concours d´Elegance zal hij uit de schaduw treden.

Adrian van Hooydock, designpresident bij BMW, en Norihiko Harada, die eenzelfde rol bij Zagato Milano vervult, kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Op basis van de BMW Zagato Coupé waaraan de beide topontwerpers samenwerkten verschijnt dit weekend ook een open versie, de BMW Zagato Roadster. En dat is mogelijk goed nieuws voor zij die azen op een collectors item, want het is plausibel dat BMW van de Zagato Roadster, net als van de Coupé, slechts één exemplaar bouwt. München heeft echter tot dusver nog niet laten weten of ze de auto’s in de etalage zetten of dat ze eigen museumstukken worden.

sDrive35is
Technisch zal de Roadster waarschijnlijk niet afwijken van de Coupé, en dat betekent voorin een zes-in-lijn met TwinTurbo-technologie en 340 pk. De donorauto van de gesloten BMW Zagato was immers de Z4 sDrive35is.

Gerelateerde artikelen

BMW Individual toont kunsten op 4-serie en Z4

Autonieuws
BMW Individual toont kunsten op 4-serie en Z4
> Artikel lezen

MM-Performance Z4 ligt lekker op het netvlies

Tuning & styling
MM-Performance laat je BMW Z4 er M-waardig uit zien
> Artikel lezen

Prijzen en uitrusting opgefriste BMW Z4

Autonieuws
Prijzen en uitrusting opgefriste BMW Z4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.