Autonieuws

Digitale binnenspiegel debuteert op Audi R8 e-tron

Na een succesvolle lancering tijdens de 24 uur van Le Mans brengt Audi de digitale achteruitkijkspiegel nu naar de openbare weg. De Audi R8 e-tron zal het eerste model zijn met deze noviteit.

Hoewel we tegenwoordig bij het autorijden non-stop worden ondersteund door allerhande systemen, ontwikkeld om mensen zo veilig mogelijk van begin- naar eindpunt te brengen, is het goed en regelmatig in de spiegels kijken nog altijd een onmisbaar deel van de rij-routine. Op dit gebied is van revolutionaire ontwikkelingen eigenlijk nooit sprake geweest. Audi gaat daar nu verandering in brengen want na een succesvolle implementatie tijdens de 24 uur van Le Mans gaat de digitale binnenspiegel zijn debuut maken op de openbare weg. Het eerste model dat zal worden uitgerust met het nieuwe systeem is de R8 e-tron die dankzij het ontbreken van een achterruit deze techniek goed kan gebruiken.

AMOLED
Audi is niet over één nacht ijs gegaan met deze ‘spiegel‘ want de gebruikte techniek is state-of-the-art. Aan de achterzijde van de auto is een enkele millimeters metende camera geplaatst die bovendien wordt verwarmd als de buitentemperatuur onder het vriespunt duikt. In de cockpit is de camera verbonden aan een maar liefst 7,7 inch AMOLED-scherm, ontwikkeld door Samsung. Dankzij deze techniek, die zich al bewezen heeft bij mobiele telefoons en tablet-computers, is het beeld altijd van een hoog contrast en scherpte. Intelligente software zorgt ervoor dat het beeld wordt aangepast in veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld bij nachtelijk rijden of felle koplampen van achteropkomend. In de toekomst verwacht Audi ook extra informatie in de digitale binnenspiegel te kunnen weergeven. Of er ook plannen zijn om de digitale binnenspiegel in andere, minder kostbare Audi-modellen te introduceren is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Brussel mag nieuwe Audi e-tron Sportback produceren

Autonieuws
Brussel mag nieuwe Audi e-tron Sportback produceren
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.