Autonieuws

Audi-topman bevestigt komst 7-zits MPV

Enkele maanden geleden werd het nog stellig ontkend, maar nu heeft een topman bij het merk dan toch toegegeven dat Audi werkt aan een sportieve, 7-persoons MPV. De introductie van het model, waarmee Audi wederom een voor hen nieuw segment instapt, vindt naar verwachting in 2016 plaats.

Audi toont lef of heeft gewoonweg enorme grootheidswaanzin om met een lel van een MPV-achtige te komen terwijl die markt al jaren aan het krimpen is. Ooit floreerden dergelijke auto’s als de Ford S-Max, Volkswagen Sharan en Renault Espace, maar tegenwoordig zijn ze maar wat blij een nieuwe eigenaar te vinden. Om nog maar te zwijgen over de Mercedes-Benz R-klasse en ook de BMW 5-serie GT die het in ’t begin van hun carrière nog best aardig deden, maar nu in het verdomhoekje van de showroom staan. Desondanks heeft Audi er alle vertrouwen in dat hun sportief getinte 7-persoons MPV wel gaat slagen.

Verlengd MQB
Volgens Autocar die heeft gesproken met de Chef Verkoop & Marketing bij Audi, Peter Schwarzenbauer, is de ontwikkeling van de naar verluidt 4,5 meter lange MPV-achtige Audi al in gang gezet. Als platform zal gebruik worden gemaakt van een verlengd MQB-platform dat mogelijkheden biedt voor twee- en vierwielaandrijving. Motoren zullen van de laatste generatie zijn en in lijn liggen met wat Audi heden beschikbaar stelt voor de A1 en A3. Daaruit kunnen we meteen opmaken dat Audi met hun nieuwe MPV niet de aanval opent op de eerdergenoemde Mercedes en BMW die enkel worden geleverd met krachtige motoren en daarmee aan de bovenkant van de markt gepositioneerd zijn.

Roadjet
Terwijl de techneuten aan de basis werken zijn de designers bij Audi al druk aan het tekenen geslagen hoe de nieuwe auto eruit moet komen te zien. Schwarzenbauer heeft laten doorschemeren dat de S-Max van Ford als één van de weinige sportief gelijnde MPV´s een bron van inspiratie is, maar ook Audi’s eigen Roadjet Concept uit 2006 is afgestoft om dienst te doen als model. Over een modelnaam denkt Audi nog na, maar in de wandelgangen is de ‘V’ (wat zou staan voor Vario) al meerdere malen gevallen. Na lancering zou de V-range dan over de gehele breedte van Audi’s modellenreeks gevoerd kunnen worden, net als het merk dat doet met de Q-lijn.

Gerelateerde artikelen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line

Lifestyle & design
Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan

Autonieuws
Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.