Autonieuws

Luxemerk Renault kent een voorafje

Later dit jaar beslist Renault of het met een luxueus submerk komt of niet. Ondertussen wordt er deftig vergaderd over dit merk dat Initiale (Paris) zou gaan heten, maar ook over hoe dit tot een succes te brengen. Een lancering in twee fases zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

Eind jaren ’90 beging Renault al eens de fout om met eigen modellen zich hoger in de markt te nestelen. De Avantime en Vel Satis waren zowaar bijzonder gestileerd, luxe en comfortabel, maar er is meer nodig dan dat om het de gevestigde orde warm te laten krijgen. Het project flopte faliekant. Maar Renault heeft mede door het succes van Citroën’s DS-lijn de moed niet opgegeven en wil het wellicht opnieuw proberen. Met Initiale als afgestoft submerk.

Geleidelijk
Om niet opnieuw in de fout te gaan denkt Renault erover om Initiale in twee fases te brengen naar wat het uiteindelijk moet worden. Dit heeft de COO bij het Franse merk, Carlos Tavares, vertelt aan Automotive News. De eerste fase is om Initiale als submerk à la DS van Citroën te lanceren. Kort gezegd: bestaande Renaults in een sfeervoller, luxer en duurder jasje. Eenmaal gesetteld en gerijpt wil Renault daarna dan overgaan tot het produceren van zelfstandige modellen onder de naam Initiale. De strategie kent veel raakvlakken met dat van Infiniti. Ooit begon dat als subfabrikant op basis van Nissans, heden is het een autonoom automerk met een eigen leveringsprogramma.

Gerelateerde artikelen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.