Autonieuws

Werkt Nissan aan kleinere Z?

In het geruchtencircuit gaat het verhaal rond dat Nissan werkt aan een compacte sportauto op het platform van de Juke. Hiermee zou worden ingesprongen op de succesvolle introductie van de ´ToyoBaru´, de GT86 en BRZ die gezamelijk werden ontwikkeld.

Hoewel Nissan met de vroegere Z "Fairlady" en de modernere 350Z en 370Z allesbehalve een groentje is op het gebied van compacte sportcoupés kijkt het merk momenteel met argusogen naar Toyota en Subaru. Deze twee landgenoten weten op dit ogenblik de autowereld behoorlijk in vuur en vlam weten te zetten met de speelse GT86 en BRZ. En Nissan wil natuurlijk graag van dit succes meeprofiteren. Naar verluidt zijn ze zelfs al begonnen met het ontwikkelen van een mini-Z.

Compact Sport Concept
Vorig jaar kwam Nissan al met een mogelijke voorbode in de vorm van de Compact Sport Concept. Deze was voorzien van een 1.6 liter turbomotor die 190 pk naar het asfalt stuurde. Deze motor zou zomaar zijn weg kunnen gaan vinden naar de mini-Z. En omdat de Juke als basis gebruikt zal worden zal de auto hoogstwaarschijnlijk van voorwiel- of vierwielaandrijving worden voorzien. Let wel, concreet zijn de plannen allemaal nog niet, dus verwacht een mogelijke introductie dan ook niet voor het einde van 2013.

Gerelateerde artikelen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.