Autonieuws

Nürburgring moet de slagbomen (mogelijk) sluiten

Als er geen doorstart komt zal de Nürburgring binnenkort de slagbomen gesloten moeten houden. Het legendarische, openbare racecircuit is namelijk failliet verklaard.

Nürburgring GmbH, het bedrijf achter de beroemde baan en dat in handen is van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, kampt met een kredietschuld van 330 miljoen en ziet geen uitwegen meer om dit af te lossen. De hoop op een financiële injectie van de Europese Unie om het circuit te redden is inmiddels vervlogen en dus zat er niets anders op dat de Groene Hel failliet te laten verklaren.

Geen verrassing
De ondergang van de Nürburgring Nordschleife komt niet als een verrassing. Het rommelt al jaren bij de dagelijkse leiding van het wereldberoemde asfalt. Zo zou de boekhouding niet kloppen en pogingen om meer inkomsten te werven (bijvoorbeeld een entertainmentpark en winkelcentra) lopen uit op niets. De verliezen stapelden zich alsmaar op en de belastingbetaler is namens de lokale overheden niet langer bereid om deze te dichten. Dan maar de stekker eruit!

Gewoon open
Curatoren ontfermen zich nu over het faillissement en zullen uiteindelijk de knoop doorhakken of de slagbomen definitief gesloten moeten worden of niet. De enige uitweg lijkt een nieuwe eigenaar te zijn maar die vinden zal niet gemakkelijk worden gezien de hoge schuld die nog openstaat. Zolang er echter nog geen definitieve uitspraak is laat de Nürburgring kaartjeskopers gewoon de baan over jagen. Kortom, sla je slag zolang het nog kan!

Gerelateerde artikelen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.