Autonieuws

BMW praat met VDL over productie bij NedCar

Er gloort licht aan het eind van de tunnel voor NedCar. BMW heeft bevestigd interesse te hebben in de Nederlandse autofabriek. De Duitse fabrikant kan de vraag naar hun modellen nauwelijks bijbenen en is op zoek naar nieuwe productiefaciliteiten.

Al maanden rommelt het bij NedCar. De enige Nederlandse autofabriek produceert al jarenlang voor Mitsubishi maar de Japanse fabrikant maakte eerder dit jaar bekend de faciliteit te willen afstoten. Na een lange periode waarin het leek dat de fabriek haar deuren voorgoed zou moeten sluiten lijkt er nu toch een uitweg te zijn voor de 1.500 werknemers bij NedCar. Er is namelijk een constructie bedacht waarmee het zomaar eens zou kunnen zijn dat over een paar jaar Duitse premiummodellen van de Limburgse lopende band rollen.

VDL/BMW
BMW wil NedCar niet overnemen, maar als het ware huren van de nieuwe eigenaar. Naar verluidt zou het Nederlandse VDL de in Born gevestigde fabriek overkopen van Mitsubishi. Het Eindhovens bedrijf is vooral bekend door de productie van bussen en touringcars maar heeft een veel breder palet aan activiteiten. Bouwen van personenauto’s valt daar echter niet onder en dat biedt voor BMW gelegenheid om een deel van hun productie bij NedCar onder te brengen.

Gesprekken
Er zouden al uitgebreide onderhandelingen hebben plaatsgevonden, al is door VDL aangegeven dat definitieve resultaten nog een paar weken op zich zullen laten wachten. Welke modellen BMW wil gaan produceren in de Nederlandse fabriek is nog niet bekend gemaakt, maar in de geruchtenmachine duiken de X1 en MINI Countryman meerdere keren op.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Rondjes draaien rond BMW 8-serie Cabriolet

Spyshots
> Artikel lezen

Deze nieuwe modellen lanceert BMW in 2018

Autonieuws
Deze nieuwe modellen lanceert BMW in 2018
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.