Autonieuws

BMW praat met VDL over productie bij NedCar

Er gloort licht aan het eind van de tunnel voor NedCar. BMW heeft bevestigd interesse te hebben in de Nederlandse autofabriek. De Duitse fabrikant kan de vraag naar hun modellen nauwelijks bijbenen en is op zoek naar nieuwe productiefaciliteiten.

Al maanden rommelt het bij NedCar. De enige Nederlandse autofabriek produceert al jarenlang voor Mitsubishi maar de Japanse fabrikant maakte eerder dit jaar bekend de faciliteit te willen afstoten. Na een lange periode waarin het leek dat de fabriek haar deuren voorgoed zou moeten sluiten lijkt er nu toch een uitweg te zijn voor de 1.500 werknemers bij NedCar. Er is namelijk een constructie bedacht waarmee het zomaar eens zou kunnen zijn dat over een paar jaar Duitse premiummodellen van de Limburgse lopende band rollen.

VDL/BMW
BMW wil NedCar niet overnemen, maar als het ware huren van de nieuwe eigenaar. Naar verluidt zou het Nederlandse VDL de in Born gevestigde fabriek overkopen van Mitsubishi. Het Eindhovens bedrijf is vooral bekend door de productie van bussen en touringcars maar heeft een veel breder palet aan activiteiten. Bouwen van personenauto’s valt daar echter niet onder en dat biedt voor BMW gelegenheid om een deel van hun productie bij NedCar onder te brengen.

Gesprekken
Er zouden al uitgebreide onderhandelingen hebben plaatsgevonden, al is door VDL aangegeven dat definitieve resultaten nog een paar weken op zich zullen laten wachten. Welke modellen BMW wil gaan produceren in de Nederlandse fabriek is nog niet bekend gemaakt, maar in de geruchtenmachine duiken de X1 en MINI Countryman meerdere keren op.

Gerelateerde artikelen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.