Autonieuws

Bowler en Land Rover slaan handen ineen

Twee Britse off-roadiconen, Bowler en Land Rover gaan nu officieel samenwerken. Bowler gebruikt al jaren Land Rover-onderdelen voor zijn auto’s en zal nu meer ondersteuning gaan krijgen van het beroemde merk.

Bowler mag nog altijd een relatieve nieuwkomer zijn in het segment van de off-roaders, hun reputatie heeft reeds een enorme omvang bereikt. Het begon allemaal met de Bowler Wildcat, een zwaar aangepast Land Rover Defender die in staat bleek om elk terrein op waanzinnig hoge snelheden te doorkruisen. Met opvolgers als de Nemesis en de huidige EXR (gebaseerd op de Range Rover Sport) is de kleine Britse fabrikant altijd Land Rover-onderdelen blijven gebruiken voor de basis van zijn auto’s. Hoewel dit DNA nooit verborgen werd gehouden was er nooit sprake van een officiële verbinding tussen Bowler en Land Rover. Daar is nu verandering in gekomen.

Samenwerking
De twee off-road-merken kondigden vandaag aan een samenwerkingsverband te hebben gesloten. Onderdeel van de overeenkomst is dat elke Bowler voortaan een ‘Powered by Land Rover’ badge zal krijgen en actief gesponsord wordt door Land Rover. Daarnaast garandeert de samenwerking een aanhoudende afzet van onderdelen aan Bowler waardoor Land Rover hier ook in kan gaan investeren. Ingenieurs van beide merken mogen bij elkaar in de keuken gaan kijken om ideeën op te doen voor nieuwe modellen. Land Rover sluit dan ook niet uit dat we Bowler-technieken op toekomstige productiemodellen terug gaan zien. Een auto met de luxe van een Range Rover en de rij-eigenschappen van een Bowler? Wij kunnen niet wachten.

Gerelateerde artikelen

Save the date: 1 maart onthulling Range Rover Velar

Autonieuws
> Artikel lezen

Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery

Autonieuws
Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bij Range Rover geeft Zenith de tijd aan

Lifestyle & design
Bij Land Rover geeft Zenith de tijd aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.