Autonieuws

Porsche Exclusive pakt Carrera S aan

Porsche biedt via zijn Exclusive-lijn nieuwe modificaties aan voor de 911 Carrera S. Meer vermogen en een nieuwe bodykit was precies wat nodig was om de 911-lijn nog overzichtelijker te maken.

Elke Porsche 911 die de fabriek uit rolt heeft vier wielen, een stuur en een motor achterin. Dankzij de overweldigende keuzemogelijkheden lijkt het inmiddels of geen twee 911’s meer hetzelfde zijn. Met drieëntwintig modellen zou je toch verwachten dat er genoeg keus is maar Porsche biedt al enige tijd onder de naam Exclusive de mogelijkheid om jouw 911 vergaand te personaliseren. Dit keer wordt een drietal upgrades voor de 911 Carrera S gepresenteerd.

Powerkit
In de standaard Carrera S levert de 3.8 liter boxermotor 400 pk af bij de achterwielen, dankzij de nieuwe Powerkit wordt dit opgevoerd tot 430 pk. Uitgevoerd met een PDK-versnellingsbak betekent dit een sprint naar de 100 km/h van 4,0 seconden en een nieuwe topsnelheid van 306 km/h (308 km/h met een handgeschakelde zevenbak). Ondanks het hogere vermogen blijft het verbruik gelijk dankzij de zeer precieze motortuning door de ingenieurs uit Stuttgart.

Body-kit
Om ook aan de buitenwereld te laten zien dat je in een speciale 911 rijdt zijn er twee exterieur-pakketten gepresenteerd. De eerste stap is het Sport Design-pakket dat onder andere bestaat uit nieuwe luchtinlaten en een vaste ducktail-spoiler. Wil je nog iets verder gaan, kies dan voor de Aerokit Cup waarbij naast een spoiler aan de voorbumper een volwaardige achtervleugel bovenop de ducktail gemonteerd wordt. Zowel Powerkit, Sport Design en Aerokit Cup zijn inmiddels te bestellen via het Porsche Exclusive-programma.

Gerelateerde artikelen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.