Autonieuws

Ook Lotus wil in 2013 Le Mans veroveren

De Le Mans-uitslag van 2012 is nog nauwelijks van de printer gerold en Lotus kijkt alweer vooruit naar de volgende editie. Het Britse merk wil zich met een compleet nieuwe LMP2-racer graag revancheren voor de uitvalbeurt van dit jaar.

De 24 uur van Le Mans creëert winners en verliezers. Vooral die laatste groep zijn het jaar daarop vaak extra gedreven om terug te keren naar het legendarische circuit. Lotus was dit jaar zeker geen winnaar. Hun LMP2-auto, aangedreven door een Judd-V8, moest het in de nachtelijke uren opgeven vanwege een defecte versnellingsbak. Om hun kansen voor 2013 te vergroten zijn de ingenieurs van Lotus er vroeg bij; Kodewa Racing, dat als fabrieksteam voor Lotus rijdt, heeft reeds de nieuwe auto’s besteld voor het aankomende seizoen.
Privéteams kunnen natuurlijk ook aankloppen bij Lotus om een LMP2-racer aan te schaffen. Deze eigenaar krijgt dan ook technische ondersteuning door middel van reserveonderdelen. Daarna kan men tegen bijbetaling nog het onderhoud, een serviceteam en simulator-tijd inkopen.

Techniek
Hoewel het ontwerp uit de doeken is gedaan zal er over de exacte technische details nog volop worden nagedacht. Wel is duidelijk dat de auto state of the art zal zijn wat betreft het ontwerp van de monocoque en de aerodynamica. Hoewel deze LMP2 erg veel weg heeft van de auto´s in de LMP1-klasse is deze futuristische racer daar nog niet snel genoeg voor. Het is echter wel het uiteindelijke doel van Lotus om met een eigen auto terug te keren in de topklasse van het langeafstandsracen. Hiervoor zullen we echter minstens tot 2014 moeten wachten.

Gerelateerde artikelen

Lotus Omega: snelste sedan ter wereld

ProMemorie
Lotus Omega
> Artikel lezen

Rijd deze zomer nog op deze uitzinnige Lotus C-01

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter

Autonieuws
Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.