Autonieuws

AMG op jacht naar groei

AMG wil zich steeds verder losweken van haar imago als Mercedes-tuner. Met tal van nieuwe modellen, de ontwikkeling van een tweede eigen sportauto en een flinke groei qua verkoopaantallen zal AMG zelfstandiger worden dan ooit tevoren.

Wat ooit inderdaad begon als tuner van Mercedessen is inmiddels uitgegroeid tot een merk op zich: AMG. Het bedrijfsonderdeel van Mercedes-Benz houdt zich al jaren bezig met de sportieve modellen van het merk en bereikte in 2009 een hoogtepunt toen het de SLS AMG presenteerde: hun eigen ontwikkelde sportauto. Maar AMG wil meer en dat gaan we de komende jaren zien. In de ´AMG Performance 50´ strategie wordt toegewerkt naar de 50ste verjaardag van AMG in 2017. En dat moet een waar feest worden.

8 nieuwe AMG´s
De aftrap voor die groeistrategie wordt gegeven met de introductie van de A 45 AMG. Het bedrijf heeft zich daarbij tot doel gesteld de meest dynamische, meest krachtige en tegelijkertijd meest efficiënte compacte viercilinder productieauto te ontwikkelen. Maar er zit veel meer in het vat. Op basis van de A-klasse volgen nog twee AMG´s. Wij gokken op de driedeurs A-klasse en de op stapel staande CLA. Maar er zit meer onder het doek. Ze willen groeien van 22 naar 30 modellen in 2017 en dus houden we nog vijf modellen over. Wij gokken voorlopig op de GLK, SLS AMG Black Series, een extra variant van de nieuwe S-klasse (hints van AMG geven dat aan), de SLC en de CLS Shooting Brake. Tegelijkertijd laat AMG weten meer te gaan werken met vierwielaandrijving, en dan niet alleen voor de SUV´s. Zo wordt de A 45 AMG standaard op alle vier de wielen aangedreven en verwachten wij datzelfde voor zijn driedeurs soortgenoot en de CLA. 

30.000
Groei ziet AMG ook in verdere ontwikkeling samen met Mercedes-Benz. Men wil het aanbod sportpaketten uit gaan breiden en bovendien nauwer betrokken zijn bij de dynamiek van de standaard Mercedessen. Zo is de voorwielophanging van de A 250 Sport en A 220 CDI Sport ontwikkeld door AMG en is men vanaf de start van de ontwikkeling betrokken bij een nieuwe Mercedes. Stimulering van de verkoop doet AMG door van 270 naar 350 Performance Centers te groeien. Vooral AMG´s primaire markten - de VS, Duitsland en China - moeten die groei realiseren om in 2017 geen 20.000 maar 30.000 auto´s te verkopen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

Mercedes-AMG A45 laat eindelijk zijn gezicht zien

Spyshots
Mercedes-AMG A45 laat eindelijk zijn gezicht zien
> Artikel lezen

Mercedes Unimog U 318 is coolste hamburgertent

Autonieuws
> Artikel lezen

DTM-goeroe Mercedes loopt over naar Formule E

Autonieuws
DTM-goeroe Mercedes loopt over naar Formule E
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
> Artikel lezen

Uit de oude DTM-doos: Mercedes 190 E Evolution

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.