Autonieuws

Praktische BMW 1-serie GT in Parijs

Dat BMW een opgehoogde 1-serie, ook wel GT genaamd, in de maak heeft is publiek geheim. Maar dat deze onthuld zal worden op de Autosalon van Parijs wisten we nog niet.

De 1-serie GT is BMW’s antwoord op onder andere de Volkswagen Golf Plus en de Mercedes-Benz B-klasse. Net als die modellen richt de MPV-achtige 1-serie zich op kopers die net wat meer praktisch vernuft wensen ten opzichte van de hatchbacks. Ook de hogere instap wordt veelal gewaardeerd.
Om te voorkomen dat de auto de stempel ‘bejaardenbak’ opgeplakt krijgt houdt BMW het design van de GT jeugdig. Met een front dat sterk lijkt op dat van de bekende 1-serie’s, een vlakkere voorruit en een stel gewervelde flanken in combinatie met een strakke achterzijde moet de GT in de belangstelling komen te staan van zowel jong als oud. Om een beter beeld te kunnen vormen hebben we onze vaste illustrator aan het werk gezet voor het maken van een indicatie.

Voorwielaandrijving
Extra bijzonder aan de 1-serie GT is dat het de eerste BMW zal zijn met voorwielaandrijving. Voorheen was dat als vloeken in de kerk in München, maar wanneer het om (meer) geld verdienen gaat zijn heilige huisjes ineens niet zo heilig meer. Aan de andere kant wat geeft het; waarschijnlijk weet een groot deel van de automobilisten niet eens welke wielen van hun (huidige) auto worden aangedreven. Vanwaar nu die voorwielaandrijving? Wel, de 1-serie GT deelt zijn technische basis met dat van de volgende generatie MINI’s. Dat scheelt het bedrijf in de kosten.
Ook is het goed mogelijk dat een gedeelte van het motorenprogramma straks terug te vinden is in de One, Clubman en Countryman. Insiders dichtbij het project beweren dat het instapmodel van de 1-serie GT een nieuwe 1.5 liter driecilinder bevat, goed voor maximaal 150 pk.

Gerelateerde artikelen

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Autonieuws
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Mercedes stevent af op verkoopkroon van BMW

Autonieuws
Mercedes stevent af op verkoopkroon van BMW
> Artikel lezen

G-Power bemoeit zich met BMW M2

Tuning & styling
> Artikel lezen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe BMW 5-serie: dit moet je weten

Autonieuws
De nieuwe BMW 5-serie: dit moet je weten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.