Autonieuws

Eerste blik op Volvo S60 Polestar

Op 16 juni zal Volvo tijdens de Gothenburg City Race de S60 Polestar presenteren. Het model is straatlegaal en bedoeld voor een groot Volvo-liefhebber. Maar er lijkt meer op komst.

Polestar werd in 1996 opgericht met als doel om Volvo´s race-activiteiten op zich te nemen. In de jaren die volgden bouwde Polestar vijf verschillende raceauto´s waarmee onder meer in de Zweedse TTA-serie werd gereden. Maar dat smaakte naar meer. In 2010 presenteerde het bedrijf de C30 Polestar, een conceptcar gebaseerd op de C30 die de vijftien jaar samenwerken tussen Volvo en Polestar moest demonstreren. En dat zette een behoorlijke hetse in werking. Geïnteresseerden boden tegen elkaar op om in het bezit van de C30 Polestar te komen, maar het model was niet ontwikkeld met als doel om de openbare weg op te mogen.

S60 R
Met de S60 Polestar is dat wel anders. Ondanks dat zowel Volvo als Polestar nog geen enkele uitspraken doen over de innerlijke krachten van deze hete S60 laat men wel weten dat hij straatlegaal is. En bovendien bedoeld voor degene die het meest geïnteresseerd was in de C30 Polestar. Of er meer exemplaren gebouwd gaan worden is volgens Polestar een open vraag, maar wij weten wel beter. Hier staat de opvolger van de S60 R!

Gerelateerde artikelen

Volvo van het padje: S60 Cross Country

Autonieuws
Volvo S60 Cross Country
> Artikel lezen

Volvo Nederland geeft Polestar S60 en V60 prijskaartje

Autonieuws
Volvo Nederland geeft Polestar S60 en -V60 prijskaartje
> Artikel lezen

Volvo S60 en V60 Polestar herenigd met illustere voorvader

Fotogalleries
Volvo S60 en V60 Polestar herenigt met illustere voorvader
> Artikel lezen

Plug-In Hybrid Volvo S60L PPHEV draait op benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten