Autonieuws

Amoritz GT DoniRosset zegt olá

Pelé, Ronaldinho, Kuerten, Senna en Piquet, Brazilië heeft al heel wat menselijke sportlegendes voorgebracht en ook qua vrouwelijk schoon loopt het aardig voorop. Maar wat betreft automerken is dat wel anders. Aan de Amortiz GT DoniRosset om daar verandering in te brengen.

Aan de uitstraling en de specificaties van de Amoritz GT DoniRosset (een samentrekking van Donino Rosset, de vader van bedenker William Denis Rosset) kan het aan de wens om Brazilië op de autokaart te zetten niet liggen. Gevalletje ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ is hier echter wel op z’n plaats, maar als een soort kruising tussen een Lamborghini Gallardo en een McLaren F1 heeft de Amoritz GT in ieder geval het uiterlijk van een exoot.

Viper
Als het onderhuids dan ook nog eens dik voor elkaar is kan het eigenlijk niet meer misgaan. En ook daar zintuigenprikkelende machinerie. Want wat te denken van een 8.4 liter V10 die de achterwielen aandrijft. Het ‘big block’ is afkomstig van de Viper; over iconen gesproken! Het genereert door de tussenkomst van twee superchargers maar liefst 1.007 pk. Met een 6-bak van Mendola is het poken, al wordt dat verlicht door een sequentieel schakelprincipe.

1 miljoen
Het enige – en dat geldt veelal voor al die kleine constructeurs met grote dromen – dat Rosset verhindert om met de Amoritz GT DoniRosset zijn vader te eren is geld. Of beter gezegd het niet genoeg hebben daarvan. Een ambitie als deze loopt als gauw behoorlijk in de papieren en het vinden van investeerders die zomaar even hun miljoenen spenderen is een lastige en tijdrovende zaak. Ook de opgegeven richtprijs van 1 miljoen dollar werkt niet echt mee voor een automerk dat zich nog niet heeft bewezen. Afwachten dus maar of de Amoritz GT verder komt dan enkel een carrosserie uit pixels.

Gerelateerde artikelen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?

Autonieuws
Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.