Autonieuws

Afschaffing onbelaste kilometervergoeding uitgesteld

Den Haag heeft besloten de plannen om het woon-/werkverkeer te gaan belasten niet mee te nemen in de wetsvoorstellen die ze aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarmee komt voorlopig een einde aan de golf van kritieken op deze maatregel die de automobilist honderden euro’s per jaar zou kosten.

BOVAG en RAI Vereniging, maar eveneens tegenstanders van het wetsvoorstel VNA en Vavdz zijn tevreden met het besluit van het kabinet om tot uitstel van de reiskostenvergoeding over te gaan en zien nu kans om gebruik te maken van de extra tijd om de politiek op andere gedachten te brengen.
In een officiële reactie laat RAI het volgende weten: ‘Veel politieke partijen krijgen twijfels over het eerder gedane voorstel, zo lijkt het. Door de plannen over de verkiezingen heen te tillen koopt het kabinet niet alleen tijd om complexe zaken op te lossen, maar kan ze tevens de uitslag van de verkiezingen meenemen in de uiteindelijke plannen die gepresenteerd worden op Prinsjesdag.’

Aan het woord
Olaf de Bruin, directeur van de branchevereniging ziet dit als een lichtpunt in deze kwestie. “Blijkbaar worden onze bezwaren tegen dit voorstel serieus genomen en gaan de partijen nog een keer goed om tafel om te beoordelen of en hoe ze dit voorstel willen uitwerken.” Ook Koos Burgman van BOVAG is ingenomen met het uitstellen van de afschaffing van de kilometervergoeding. “Volgens onze berekeningen zou het voorstel veel meer geld opleveren dan de geplande 1,3 miljard. Dat zou betekenen dat de pijn wat verzacht zou kunnen worden. We hebben nu in ieder geval wat extra tijd gekregen die voorstellen nog eens goed te bekijken en door te rekenen en van die tijd gaan we zeker gebruik maken.”

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!

Autonieuws
> Artikel lezen

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Autonieuws
Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.