Autonieuws

Digitale binnenspiegel voor Audi R18

Alle R18’s waarmee Audi tijdens de aankomende 24 Uren van Le Mans aan de start verschijnt zullen zijn uitgerust met een digitale binnenspiegel. Een even simpele als doeltreffende oplossing voor beter zicht en een hogere veiligheid.

De (nachtelijke) crash van Audi-coureur Mike Rockenfeller tijdens de verleden jaar verreden 24 Uren van Le Mans is het perfecte voorbeeld van hoe cruciaal het is om te weten wat er zich achter de auto afspeelt. De bouwwijze en de plaatsing van de motor laten echter niet toe dat de Audi R18 is uit te rusten met een klassieke binnenspiegel. De fabrieksrijders van Audi Motorsport, maar in wezen een groot deel van de Le Mans-coureurs, moeten het daarom enkel doen met twee buitenspiegels. Die zijn reglementair verplicht, maar eigenlijk verre van ideaal door hun aerodynamische en zodoende piepkleine formaat. Bovendien zijn ze nogal onderhevig aan rijtrillingen waardoor het zicht er ook niet beter op wordt. Het monteren van een digitale binnenspiegel blijkt de oplossing te zijn voor dit (technische) dilemma.

AMOLED
Met de al bijna gemeengoed geworden achteruitrijcamera op personenauto’s is het eigenlijk best vreemd dat de racerij hier niet eerder op is gekomen. Maar goed, soms moet je even wakker geschud worden. Het zal dan ook slechts een kwestie van tijd zijn alvorens er meerdere raceteams hiermee zullen komen. Bij Audi hebben ze er in ieder geval voor gekozen de benodigde camera te bevestigen op het dak van de R18, vlak naast de antenne. Slechts enkele millimeters groot en uiteraard waterdicht is het apparaatje. De digitale binnenspiegel bevindt zich op de plaats waar deze normaliter ook hangt en voor een perfecte weergave is het scherm voorzien van AMOLED, het nieuwste op het gebied van LCD-techniek. Volgens Audi overtreft de digitale zelfs de klassieke versie in beeldweergave, mede omdat het door de digitalisering ook mogelijk was speciale dag- en nachtmodi toe te passen. En het snufje biedt meer om de rijders efficiënt van dienst te zijn. Zo kan in de digitale binnenspiegel tevens meteen de actieve versnelling, de staat van de banden en de waarschuwingverlichting afgelezen worden.

Gerelateerde artikelen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Audi Vision GT e-tron debuteert 9 april in Gran Turismo

Autonieuws
Audi Vision GT e-tron debuteert 9 april in Gran Turismo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.