Autonieuws

Digitale binnenspiegel voor Audi R18

Alle R18’s waarmee Audi tijdens de aankomende 24 Uren van Le Mans aan de start verschijnt zullen zijn uitgerust met een digitale binnenspiegel. Een even simpele als doeltreffende oplossing voor beter zicht en een hogere veiligheid.

De (nachtelijke) crash van Audi-coureur Mike Rockenfeller tijdens de verleden jaar verreden 24 Uren van Le Mans is het perfecte voorbeeld van hoe cruciaal het is om te weten wat er zich achter de auto afspeelt. De bouwwijze en de plaatsing van de motor laten echter niet toe dat de Audi R18 is uit te rusten met een klassieke binnenspiegel. De fabrieksrijders van Audi Motorsport, maar in wezen een groot deel van de Le Mans-coureurs, moeten het daarom enkel doen met twee buitenspiegels. Die zijn reglementair verplicht, maar eigenlijk verre van ideaal door hun aerodynamische en zodoende piepkleine formaat. Bovendien zijn ze nogal onderhevig aan rijtrillingen waardoor het zicht er ook niet beter op wordt. Het monteren van een digitale binnenspiegel blijkt de oplossing te zijn voor dit (technische) dilemma.

AMOLED
Met de al bijna gemeengoed geworden achteruitrijcamera op personenauto’s is het eigenlijk best vreemd dat de racerij hier niet eerder op is gekomen. Maar goed, soms moet je even wakker geschud worden. Het zal dan ook slechts een kwestie van tijd zijn alvorens er meerdere raceteams hiermee zullen komen. Bij Audi hebben ze er in ieder geval voor gekozen de benodigde camera te bevestigen op het dak van de R18, vlak naast de antenne. Slechts enkele millimeters groot en uiteraard waterdicht is het apparaatje. De digitale binnenspiegel bevindt zich op de plaats waar deze normaliter ook hangt en voor een perfecte weergave is het scherm voorzien van AMOLED, het nieuwste op het gebied van LCD-techniek. Volgens Audi overtreft de digitale zelfs de klassieke versie in beeldweergave, mede omdat het door de digitalisering ook mogelijk was speciale dag- en nachtmodi toe te passen. En het snufje biedt meer om de rijders efficiënt van dienst te zijn. Zo kan in de digitale binnenspiegel tevens meteen de actieve versnelling, de staat van de banden en de waarschuwingverlichting afgelezen worden.

Gerelateerde artikelen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan

Autonieuws
Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan
> Artikel lezen

Audi Q8 weer wat productierijper in Genève

Autonieuws
Audi Q8 weer wat productierijper in Genève
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.