Autonieuws

Te vroeg: Renault Alpine A110-50

Een halve dag voor de officiële onthulling in Monaco is de Renault Alpine A110-50 op het www beland. Een Argentijnse blogsite wordt verantwoordelijk gehouden voor de vroegtijdige onthulling van deze spectaculair ogende concept.

De Renault Alpine A110-50 moet je zien als eerbetoon en de spirituele opvolger van de legendarische Alpine A110 die precies vijftig jaar geleden furore maakte in het sportwagensegment. Het getal 50 in de modelnaam van de conceptcar is dan ook een verwijzing naar dat jubileum.

Mégane Trophy
Visueel kent de A110-50 veel overeenkomsten met de twee jaar geleden in Parijs getoonde Renault Dezir Concept. Onderhuids is de bolide echter gebaseerd op een daadwerkelijk actieve racewagen, de Mégane Trophy. Ook de aandrijflijn daarvan is gebruikt en dat betekent dat de Renault Alpine A110-50 het genoegen heeft over een 3.5 liter V6 met ongeveer 400 pk te beschikken.

Productiekansen
Het nieuwe studiemodel zal morgen officieel worden onthuld tijdens een door Renault georganiseerde bijeenkomst in Monaco waar niet geheel toevallig aankomend weekend de beruchte F1 Grand Prix wordt verreden. Wie niet in de gelegenheid is (gesteld) om daarbij aanwezig te zijn moet het voorlopig doen met de foto’s of geduld hebben tot oktober wanneer de Alpine A110-50 de Autosalon van Parijs aandoet. Over productiekansen laat Renault zich nog niet uit. Wel heeft het merk aangegeven te overwegen Alpine nieuw leven in te blazen als label voor snelle en exclusieve Renaults. Binnenkort hakt men daarover de knoop door.

Gerelateerde artikelen

Puristische Alpine A110: viercilinderturbo met 252 pk

Autonieuws
Alpine A110 krijgt viercilinder turbomotor met 252 pk
> Artikel lezen

9 weetjes over de nieuwe Alpine A110

Autonieuws
9 weetjes over de nieuwe Alpine A110
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.