Autonieuws

Is dit de nieuwe Alpine Renault?

Het is al lang geen geheim meer dat Renault het legendarische Alpine weer nieuw leven in wil blazen. Aanstaande vrijdag staat in Monaco een presentatie gepland en dat zou zomaar van deze A110-50 kunnen zijn.

Een officiële Renault-afbeelding is vandaag uitgelekt en daarop is duidelijk een nieuwe Alpine Renault zichtbaar. Het is niet toevallig dat deze foto juist nu naar buiten komt, Renault heeft immers aanstaande vrijdag een bijeenkomst gepland in Monaco waar naar verwachting Alpine als nieuw submerk gepresenteerd zal worden. Deze A110-50 Concept zou heel goed de spirituele opvolger kunnen worden van de Alpine Renault A110 Berlinetta die precies vijftig jaar geleden begon met het onveilig maken van de rally-proeven.

Megane-bloed
De gelekte A110-50 doet sterk denken aan de Renault Dezir concept die twee jaar geleden in Parijs debuteerde. Voor het onderstel is echter een Renault Megane Trophy racewagen uit de kast getrokken, wat een buizenframe en een 3.5 liter tellende V6 betekent. Na aanstaande vrijdag zullen we meer weten over de A110-50 en de plannen die Renault met Alpine heeft.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren aan de Alpine A110

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpine A110 Cup gaat het circuit op

Autonieuws
Alpine A110 Cup gaat het circuit op
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.