Autonieuws

Motorenupdate voor de BMW 5-serie GT

Het motorengamma van de BMW 5-serie GT krijgt voor modeljaar 2013 een rigoureuze update. Voor het eerst ligt een viercilinder in het vooronder terwijl de nieuwe V8 uit de 6-serie ook zijn opwachting zal maken.

BMW heeft besloten veel nieuws over modeljaar 2013 in één keer naar buiten te brengen. Gisteren berichtten we al over de 3-serie Touring en de 3-deurs 1-serie, vandaag is het de beurt aan de 5-serie GT die een flinke motorupdate gaat krijgen. Het grootste nieuws is misschien wel de introductie van de 520d GT, een 2.0 liter turbodiesel die het nieuwe instapmodel zal worden. De zelfontbrander levert 184 pk en, minstens zo belangrijk, 380 Nm aan trekkracht. Hij heeft 8,9 seconden nodig om de GT 100 km/h aan te laten tikken en moet in staat zijn om het gemiddelde verbruik naar 5,3 l/100 km te brengen. Dit betekent een CO2-uitstoot van 139 g/km.

550i
Een V8 is de 5-serie GT niet vreemd, maar niet eerder bracht deze zoveel vermogen naar de achterwielen. De 4,4 liter V8 die ook te vinden is in de nieuwe 6-serie noteert niet minder dan 450 pk en 650 Nm. Terwijl het vermogen met bijna 50 pk toenam wisten de BMW-ingenieurs het verbruik terug te brengen naar 9,2 l/100 km. Dat klinkt misschien weinig spectaculair, maar vergeet niet dat deze ruim twee ton wegende auto slechts vijf seconden nodig heeft om de honderd aan te tikken en daarmee menig sportauto achter zich laat.

530d
De vertrouwde 3.0 liter zescilinder diesel werd niet vervangen, maar kreeg wel een update. Hierdoor steeg het vermogen naar 258 pk en werd het koppel naar 560 Nm opgekrikt. Tegelijkertijd daalde ook hier het verbruik, mede door een nieuw start-stop-systeem, naar 5,8 l/100 km.

De verse krachtbronnen van de 5-serie GT komen in het najaar op de markt.

Gerelateerde artikelen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

Dik je nieuwe M5 aan met M Performance Parts

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.