Autonieuws

Porsche ziet voorlopig af van kleinere Boxster

Het idee voor een instapmodel gepositioneerd onder de Boxster lijkt voorlopig in de koelkast gezet. Porsche is bang dat het imago van het merk in het geding komt bij het introduceren van een ‘goedkoop’ model.

Porsche was altijd een kleine fabrikant en dat bezorgde de auto’s uit Stuttgart automatisch een zekere mate van exclusiviteit. Het afgelopen decennium hebben de verkoopcijfers echter een grote vlucht genomen dankzij de introductie van nieuwe modellen. Het veelgenoemde productiedoel van 200.000 stuks lijkt door de steeds uitdijende gamma alsmaar dichterbij te komen. Was het de afgelopen jaren de Cayenne, vanaf 2014 moet het Macan zijn die de kar gaat trekken. De kleine SUV brengt het aantal modellen op vijf en daarmee is het nog niet gedaan als we de geruchten mogen geloven.

Kleine sportwagen
Vorig jaar doken de eerste geruchten op dat Porsche een instapmodel onder de Boxster wilde gaan positioneren. Deze sportwagen zou kleiner worden dan de Boxster en mogelijk een middenmotor in de beugels krijgen. De auto zou ontwikkeld worden in de geest van de Porsche 550 die in de jaren 50 op de markt kwam. Porsche-CEO Matthias Mueller heeft tegenover de Duitse Stuttgarter Zeitung echter toegegeven deze plannen voorlopig in de koelkast te zetten. Volgens hem zou de huidige generatie Porsche-eigenaren van het merk kunnen vervreemden als een model goedkoper dan de Boxster op de markt zou komen. Als gevolg hiervan moet er volgens Mueller mogelijk een generatie gewacht worden voordat Porsche zich op die markt gaat begeven.

Pajun
Een stuk dichter bij productie staat het model dat voorlopig als Pajun door het leven gaat. Hoewel men geen haast lijkt te hebben met de ‘baby’-Panamera bevestigde Mueller dat zo’n model binnen vijf tot zes jaar op de markt zou kunnen komen. Niet eerder dan 2017 dus.

Gerelateerde artikelen

Vijf klassieke Porsche's om (realistisch) van te dromen

Autonieuws
Vijf klassieke Porsche's om (realistisch) van te dromen
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.