Autonieuws

Volkswagen crossovert nog even verder

Volkswagen heeft al de Tiguan en de Touareg, maar heeft het nog niet gehad met de crossover. De Duitse gigant is van plan nog twee van zulke modellen te lanceren. Gepositioneerd onder de eergenoemde modellen weliswaar.

De krant Handelsblatt schrijft, na gesproken te hebben met Albrecht Reimold, dat de komst van een crossover op basis van de Up! ‘zeker’ is. De leidinggevende van Volkswagen’s fabriek in Bratislava zelf wil geen bevestigende uitspraken hierover doen, maar laat wel weten dat ‘Volkswagen SUV’s en crossovers erg interessant vindt’. Bevestiging van de fabrieksdirecteur hebben we eigenlijk ook niet nodig, aangezien Volkswagen met de productierijp ogende Cross Up! immers al genoeg zegt.

Polo
Nieuw is het idee om een crossover met de Polo als basis te bouwen. Daartoe kwam Volkswagen nadat het naar eigen zeggen talloze positieve reacties kreeg op de Buggy Up! Concept welke onthuld werd op de afgelopen IAA in Frankfurt. Met het uiteindelijke resultaat zou Volkswagen de concurrentie aan willen gaan met de MINI Countryman, Ford EcoSport, Peugeot 2008 en Opel Mokka.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor vernieuwde Volkswagen Up!

Autonieuws
> Artikel lezen

Anderhalve centimeter erbij voor gefacelifte Cross Up!

Autonieuws
Anderhalve centimeter erbij voor gefacelifte Cross Up!
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Up! met turbomotor

Autonieuws
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
> Artikel lezen

Moet de Fiesta ST bang worden van nieuwe Polo GTI?

Spyshots
> Artikel lezen

Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.