Autonieuws

Nieuw soort snellader voor EV-auto’s op komst

Elektrische auto’s bieden diverse voordelen, maar echt warm loopt men er nog niet voor. De beperkte actieradius vormt vaak een struikelblok en ook de urenlange oplaadtijd is een veelgehoord tegenargument. Nu is er echter een snellader ontwikkeld die een lege accu in maximaal 20 minuten ‘voltankt’ en die de grootste autoproducenten graag gemeengoed zien worden.

Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche en Volkswagen ondersteunen allemaal de zogenoemde 3-in-1 DC-snellader met gecombineerd oplaadsysteem. De snellader is geschikt voor elektrische auto’s van Europese en Amerikaanse makelij en behoeft niet zo nodig een speciale laadpaal. Gewoon aansluiten op het standaard lichtnet is dus ook mogelijk. Wat de nieuwe DC-lader vooral bijzonder maakt is dat de laadtijd gelijk blijft ongeacht de krachtstroom van de bron. In het meest gunstigste geval bedraagt de laadtijd tussen 15 en 20 minuten. Nog niet te vergelijken met een tankbeurt van een auto met verbrandingsmotor, maar al een stuk korter dan nu nodig is om de accu weer energierijk te krijgen.

Demo’s
Tijdens de Electric Vehicle Symposium 26 in Californië (6 t/m 9 mei) zullen er live-demonstraties gehouden worden van de DC-snellader. Momenteel zijn al diverse partijen in de weer om het systeem te homologeren als de standaard in de branche. De eerdergenoemde fabrikanten hebben daar hun zegen uitgesproken verwacht wordt dat het gecombineerde snellaadsysteem nog dit jaar terug te vinden is in de wereldwijde infrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Door debutant Montoya gewonnen Race Of Champions in 50 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren RM50-03: even duur als P1, 38.000 keer lichter

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen Oostenrijks tolvignet meer op je voorruit?

Autonieuws
Geen Oostenrijks tolvignet meer op je voorruit?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.