Autonieuws

Arrinera: 650 pk voor een habbekrats

Wat de Italianen en Duitsers kunnen, kunnen de Polen ook, maar dan goedkoper. Dit is de Arrinera, gebouwd door de gelijknamige constructeur uit Warschau en 650 pk sterk. Prijs? Voor 120.000 euro exclusief belasting is hij de jouwe. Een koopje dus.

Aanvankelijk lijkt de Arrinera de zoveelste in een achterafgelegen schuurtje geknutselde supersportwagen waar we vervolgens nooit meer wat van horen. Maar het feit dat Lee Noble – jawel, de oprichter van het kleine Britse sportwagenmerk – grotendeels verantwoordelijk is voor de technische basis doet vermoeden dat het hier niet om Poolse rommel gaat. En al zou de Arrinera niet het kwaliteitsniveau halen van een Avantador LP700-4 of F12berlinetta, dat doet zijn vraagprijs ook niet. Voor 160.000 dollar, dus omgerekend 120.000 euro, mag je hem meenemen. Alleen bij invoer nog wel de benodigde belastingen aftikken.

Corvette
Niet de prijs, wel het potentieel van een Lamborghini, Ferrari, Porsche of welk gevestigd sportwagenmerk dan ook. De Arrinera is namelijk uitgerust met een 650 pk en 820 Nm sterke V8 met supercharger. Het 6.2 liter grote blok is oorspronkelijk afkomstig uit de Corvette ZR1 en de kenners weten dan al genoeg. In de door carbon en kevlar slechts 1.300 kg wegende Pool levert dat een 0-100 km/h-tijd op van 3,2 seconden. Vanuit stilstand naar 200 km/h knallen duurt negen tellen en 300 km/h staat binnen een halve minuut op de klok. De vertragingtijden zijn zowaar nog indrukwekkender. Van 0-200 km/h en weer terug duurt maar 14,3 seconden en vanaf 300 km/h tot stilstand neemt niet langer dan 40 seconden in beslag. Kennelijk heeft de Arrinera geen enkele moeite met G-krachten. Ook niet met hoge snelheden, want de top ligt op een respectabele 340 km/h.

Ieder (circuit)dag
De Arrinera is bedeeld met serieuze prestaties, maar desondanks geschikt voor iedere dag. Tenminste, als je op de uitrusting afgaat. Binnen is er veel leder en kunnen de twee inzittenden terugvallen op een radio/CD/MP3-speler met Bluetooth, elektrische bedienbare en verwarmbare spiegels, airco, een navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera en parkeersensoren. Een interieur met koolstofvezel accenten is optioneel, alsook een LED-interieurverlichting en een DVD-audiosysteem met zes luidsprekers. Zijn de prestaties nog niet afdoende, indien gewenst kan Arrinera het vermogen naar 700 pk brengen of voorzien van een Track Package.

Gerelateerde artikelen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.