Autonieuws

BMW-vloot waakvlam van Olympische Spelen 2012

Exact nog twee maanden en dan vangt in Londen de 27ste editie van de Olympische Zomerspelen aan. De daarbij behorende vlam zal op 18 mei in Olympia worden ontstoken en het is BMW dat als officieel partner vanaf dat moment ‘The Games’ zal flankeren met liefst 2.700 auto’s.

BMW ziet in de Olympische en Paralympische Zomerspelen 2012 het ultieme uithangbord om hun (milieuvriendelijke) merkwaarden onder de aandacht te brengen. Met sport en spel, gezondheid en het leveren van optimale prestaties als speerpunten van de Olympische Spelen geen verkeerde keuze van het automerk.

Leger aan BMW’s
Een vloot van in totaal 2.700 BMW’s en MINI’s zal tijdens de 27ste Zomerspelen zowel binnen als langs de zijlijnen worden ingezet voor de meest uiteenlopende doeleinden. En ieder model heeft zo zijn specifieke functie. Zo zullen de 160 1-series ActiveE bijvoorbeeld dienstdoen als vervoer van atleten vanaf het Olympische park en fungeren elektrische MINI’s als waakvlam van de fysieke Olympische fakkel. Andere BMW- en MINI-modellen, ook motoren en fietsen, hebben weer als taak om taxi te spelen voor officials, artsen, VIP’s en andere mensen van de organisatie.

Windtunnelproof
Leuk weetje is dat de Olympische fakkel en diens vlam uitvoerig is getest in BMW’s geavanceerde windtunnel in München. Of het nu stevig waait, er sneeuw naar beneden valt of stortregent, volgens de testresultaten zou het legendarische vuur niet moeten doven tijdens de 70 dagen durende tocht naar Londen.

Gerelateerde artikelen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.