Autonieuws

Bertone Nuccio Concept staat te koop

De Bertone Nuccio Concept werd gebouwd om het 100-jarig bestaan van het ontwerphuis te vieren. Het feestje is blijkbaar gevierd want de unieke concept staat nu voor 2 miljoen euro te koop.

Het beroemde Italiaanse designhuis Bertone – ontwerpers van iconen als de Lamborghini Miura en Lancia Stratos – viert dit jaar dat het precies een eeuw geleden werd opgericht. Om dit bijzondere moment op te luisteren stond in Genève de Nuccio Concept, een zeer conceptueel model dat krachtige en gewaagde lijnen combineert.

Aandrijflijn
Betrof het in Genève nog slechts een lege huls, in Beijing is de Nuccio Concept met complete aandrijflijn verschenen. Bertone neemt geen halve maatregelen en heeft gekozen voor een 4.3 liter V8 met 480 pk. Hoewel de details ontbreken moet zo’n aerodynamische body ongetwijfeld voor een hoge top en lage 0-100 km/h-tijd kunnen zorgen.

Koopje
Wie zou denken dat Bertone dit model wil bewaren voor toekomstige generaties heeft het mis. De ontwikkeling heeft ruim 15.000 uren gekost en die moeten worden terugverdiend. En waar is het tegenwoordig makkelijker potentiële kopers vinden dan in China? Het designhuis heeft tijdens Auto China een prijskaartje van 2 miljoen euro op de Nuccio Concept geplakt en schijnt direct een koper te hebben gevonden. Die moet zijn rekenmachine op zak hebben gehad want 133 euro per uur voor een Bertone-ontwerper lijkt ons nog alleszins redelijk… Tijdens het Pebble Beach Concours in augustus zal de Nuccio Concept voor de laatste keer zijn opwachting maken en daarna (helaas) voorgoed in een privé-collectie verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Autonieuws
> Artikel lezen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.