Autonieuws

Honda presenteert twee concepts in Beijing

Honda reist af naar de Auto China met twee conceptcars. De Concept C is een middenklasse sedan met een sportief design terwijl de Concept S is bedoeld als familieauto en beschikt over een hybrideaandrijflijn. Beide modellen zijn uitsluitend bedoeld voor de Chinese markt.

Opvallende conceptmodellen zijn normaliter schering en inslag bij Aziatische autoshows en Honda wilde op de Auto China niet buiten de boot vallen. Zo is de Concept C een nogal opvallend gestileerde middenklasse sedan gericht op sportiviteit. De ‘C’ staat voor dan ook Cool, China en Challenge. Het model is volledig in China ontwikkeld en moet door zijn agressieve uiterlijk opvallen tussen de vele concurrenten. Details over de aandrijflijn ontbreken vooralsnog.

Concept S
Hoewel ontwikkeld voor de Chinese markt prijst Honda de Concept S als ‘global concept model’. De ‘S’ in deze staat voor Stylish, Smart en Surprise (stijlvol, slim en verrassing) en moet het vooral hebben van diens goede rij-eigenschappen en toch lage verbruik dankzij een hybrideaandrijflijn. Althans, dat beweert Honda.

Productie
Honda heeft aangegeven in de loop van 2013 met twee definitieve versies van deze twee conceptmodellen te komen. Beide zijn volledig gericht op de Chinese markt.

Gerelateerde artikelen

Facelift en nieuwe benzinemotor voor Honda Jazz

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV: leuker worden conceptcars niet

Autonieuws
Honda Urban EV Concept
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R

Autonieuws
Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.