Autonieuws

MINI One ontleed door Nederlands design-duo

Het Nederlandse design-duo Scholten & Baijings creëerde een installatie waarin elk onderdeel van de Mini One een eigen plek kreeg. De zogenoemde Colour One moet nieuw licht werpen op de regels die gehanteerd worden bij automotive design.

Het basismodel uit de MINI-range, de One, vormde de start voor een groot project van de Nederlandse ontwerpers Scholten & Baijings. De auto werd als een ui laag-voor-laag ‘gepeld’ en van elk onderdeel werd geprobeerd de designgedachte van de oorspronkelijke ontwerper te achterhalen. Vervolgens kregen de onderdelen een laag textiel of een ander kleurtje. Zo kwam men erachter dat bepaalde onderdelen op zichzelf al als kunstwerk konden gelden. De stoelen en riemen bijvoorbeeld vormen samen een representatie van de rallysuccessen die MINI behaald heeft.

Inspiratiebron
De BMW Groep werkt al langer samen met externe ontwerpers om nieuwe ideeën op te doen voor toekomstige modellen en dat is hier ook het geval. Vooral de manier waarop Scholten & Baijings omgaan met materiaal was volgens Anders Warming, designchef bij MINI, vanaf dag één een inspiratiebron.

De Colour One-installatie maakt deel uit van de Interni Legacy Exhibition en is tussen 16 en 28 te zien in de Universiteit van Milaan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper 5-deurs Mini maakt zichzelf overbodig

Autonieuws
MINI vijfdeurs krijgt nieuwe instapper: One First 5 door
> Artikel lezen

Internet sneller dan nieuwe Mini JCW

Autonieuws
Internet sneller dan nieuwe Mini JCW
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI versiert modellen met JCW-accessoires

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI 5-deurs: wat voegen die 2 deurtjes toe?

Autotests
MINI 5-deurs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.