Autonieuws

Infiniti´s Leaf een stap dichterbij

Op de New York Auto Show onthulde Infiniti de volledig elektrische LE Pure-Electric Concept. Hoewel onderhuids nagenoeg gelijk met de Nissan Leaf moet deze Infiniti LE elektrisch rijden naar een hoger niveau brengen.

Nissan-dochter Infiniti is al lang bezig met elektrisch modellen, maar deze zijn de conceptfase nooit ontstegen. Een voorbeeld hiervan is de spectaculaire Emerg-E die het merk afgelopen maart in Genève onthulde. Dezelfde vlieger leek op te gaan voor de ruim een jaar geleden gepresenteerde Etherea, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De LE Pure-Electric lijkt namelijk een directe doorontwikkeling van de Etherea te zijn en maakt productie een stuk aannemelijker. Sterker nog, Infiniti laat weten dat de auto binnen twee jaar bij de dealers staat. Niet in de laatste plaats omdat Infiniti dit maal gebruik maakt van het Leaf-platform waardoor het productierijp maken fors minder tijd hoeft te kosten. 

Styling
De interieurfoto’s laten zien dat de LE op een ander publiek gericht is dan de Leaf. Dit model is bedoeld voor het hogere segment en dat wordt gereflecteerd in de aankleding en moderne uitstraling. Aan de buitenzijde zijn duidelijk de lijnen van de Emerg-E herkenbaar. Neem bijvoorbeeld de zeshoekige grille die het visitekaartje van Infiniti is geworden.

Aandrijflijn
Veel details over de aandrijving wil Infiniti niet kwijt. De motor ontwikkelt 325 Nm en moet daarmee volgens Infiniti aansprekende prestaties kunnen leveren. Opladen kan vervolgens via het stopcontact, een snellader of via draadloze techniek. Maar verder laat men ons in het ongewis...

Gerelateerde artikelen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

Infiniti Q60 is eerste 'Amerikaanse' auto in Cuba na 58 jaar

Autonieuws
Infiniti Q60 is eerste 'Amerikaanse' auto in Cuba na 58 jaar
> Artikel lezen

Q60 Project Black S zou de GT-R van Infiniti kunnen zijn

Autonieuws
Q60 Project Black S is de GT-R van Infiniti
> Artikel lezen

Infiniti Q60 prijst zich tussen de concurrentie in

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.