Autonieuws

Renault ziet eigen Juke wel zitten

Dat Renault eerst de kat uit de boom heeft gekeken is niet verwonderlijk; de Nissan Juke was vanwege zijn gedurfde design nogal een twijfelgeval. Daarvan is nu geen enkele sprake meer, want hij gaat als warme broodjes. En dus durft de Franse fabrikant een dergelijk model nu ook wel aan.

Buiten het onopgemerkte succes van de Juke om stapt Renault niet helemaal onbevangen in het nieuwe project. Je kunt je vast de Captur nog wel herinneren, de studie van Renault die qua concept veel overeenkomsten kent met de eigenzinnige compacte crossover van Nissan. En na positieve reacties op die zowaar nog excentriekere Renault is het merk met het wiebertje overstag gegaan: ze gaan hun eigen Juke bouwen.

75% Juke
Voor het chassis heeft Renault al leentjebuur gespeeld bij partner in technische zaken Nissan. De volgende stap is eigenlijk slechts een kwestie van het Captur-design naar de realistische wereld vertalen, de motoren die ook afkomstig van de Juke zullen zijn afstemmen op de Renault en klaar is Franse Kees. De vervanger van de geflopte Koleos – een andere reden dat Renault een nieuwe crossover graag ziet komen – hoeft dus echt niet lang op zich te wachten. Wanneer Renault dat echter zelf vindt is vooralsnog onduidelijk. Parijs misschien, al heeft Renault aangegeven dat deze thuisshow een feestje voor de nieuwe Clio is.

Gerelateerde artikelen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.