Autonieuws

Mercedes-Benz SL 65 AMG klapt uit de school

Natuurlijk komt er ook weer een nieuwe SL 65 AMG, al leek het er aanvankelijk niet op. Dit is ‘em! Mercedes-Benz zal het absolute topmodel met V12 officieel voorstellen op de New York Motor Show. In de herfst volgt de dealerintroductie.

Voor de nieuwe Mercedes SL AMG werd de vertrouwde, maar nog altijd ontzagwekkende V12-Biturbo gebruikt. In zijn gemoderniseerde gedaante produceert deze liefst 630 pk, een toename van 18 pk ten opzichte van de voorgaande configuratie. Het maximumkoppel blijft met een begrensde 1.000 Nm gelijk anders durft Mercedes-Benz de duurzaamheid van de AMG Speedshift 7G-Tronic automaat niet te garanderen. Het is overigens voor het eerst dat de 6.0 liter twaalfcilinder gekoppeld is aan deze transmissie die vier verschillende rijmodi kent: Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus en Manual.
 
Prestaties

In vergelijk met het uitgaande model is de SL 65 AMG 170 kilogram lichter geworden. Diverse onderdelen zijn daartoe uit koolstofvezel (motorkap) en aluminium (chassis) opgetrokken. Het leeggewicht bedraagt nu net geen twee ton waarmee de SL 65 AMG nog altijd geen vedergewicht is. Op de acceleratie van nul naar 100 km/h ligt hij daar in ieder geval niet wakker van; in slechts 3,9 seconden is dit voltooid. De topsnelheid ligt op 300 km/h.
Mede dankzij de gewichtsreductie en de efficiëntere aandrijflijn is het brandstofverbruik enorm gedaald. Bedroeg dit bij het oude model nog 14,0/100 km, de nieuwe SL 65 AMG zou 11,6 l/100 km moeten kunnen halen. Ook de gemiddelde CO2-uitstoot viel zodoende fors lager uit (270 g/km) en dat kan positief uitpakken voor de vraagprijs.

Oktober
De nieuwe SL 65 AMG wijkt optisch slechts op details af van de 63-versie met als voornaamste verschil de zogeheten "twin-blade" radiatorgrille. In de toekomst zullen we die op meerdere AMG’s tegenkomen. Andere hoogtepunten die tot de (standaard)uitrusting van de SL-topper behoren zijn keramische remschijven, koolstofvezel interieuraccenten, met nappaleder beklede AMG-sportstoelen, Airscarf-nekverwarming, het AMG Exterior Carbon-package en een IWC-klok bovenop het dashboard. In oktober staat de nieuwe Mercedes SL 65 AMG in de showroom. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.