Autonieuws

Perana Z-One wordt AC 378 GT Zagato

AC, het bedrijf achter de legendarische Cobra, behoeft geen introductie meer. Nochtans kunnen we het ons niet meer herinneren wanneer ze een nieuw model presenteerden. Maar daarin komt verandering.

Op de 82ste Autosalon van Genève die momenteel volop in bedrijf is presenteert AC Cobra de AC 378 GT Zagato. Mocht die je bekend voorkomen, dan klopt dit. De nieuwe AC is namelijk wat de Perana Z-One voorheen was. AC Cobra gaat de bijzonder positief ontvangen Zuid-Amerikaan, getekend door Zagato, als model uit eigen gelederen verhandelen. En daarmee herhaalt in een zekere mate de geschiedenis zich. Ook de iconische AC Cobra bevatte eigenlijk nog maar weinig van de originele onderdelen toen Caroll Shelby ermee aan de slag ging.

Big block
Gaat AC Cobra opnieuw pronken met andermans veren? Misschien wel, maar ook Zagato is erbij gebaat dat de 378 GT Zagato een geslaagd project wordt. Kijk maar eens waar het Shelby heeft gebracht, hoewel Zagato in feite geen naam meer hoeft te maken. Afijn, met de 378 GT Zagato bewandelt AC opnieuw het aloude recept. Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van een machtige 6.2 liter grote V8 die oorspronkelijk afkomstig is van Corvette en een gezonde 434 pk opwekt.

Meer dan vlot
Gewicht is nog steeds de grote vijand bij AC, maar een acceleratie van 0 naar 100 km/h in vier seconden is zeker niet verkeerd te noemen. Vanuit stilstand naar 160 km/h zou in tien tellen voltooid zijn. Deze acceleratiecijfers zijn overigens niet door AC vrijgegeven, maar overgenomen van het origineel. Het is tamelijk aannemelijk dat er niet bijster veel aan de 378 GT Zagato veranderd gaat worden. Naar verluidt is de sportwagen namelijk al te koop.

Gerelateerde artikelen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.