Autonieuws

Gumpert Apollo Enraged is van het padje af

Het kleine Gumpert doet het niet onverdienstelijk in het rijk der supercars. Met de Apollo draaien ze mee met de beste en snelste ter wereld. En dat al sinds 2005. Dat er echter nog altijd enige vitaliteit in de extreem gestileerde sportwagen uit het Altenburg zit bewijst de Apollo Enraged.

In al die jaren is de Gumpert Apollo een zeldzame verschijning gebleven. Met het gewicht van een Fiat Punto, een basisvermogen van 650 pk (oplopend tot 800 pk), een topsnelheid van 360 km/h en niet in de laatste plaats een ontwerp dat je helemaal geweldig of gewoonweg verschrikkelijk vindt, is dat niet geheel onverklaarbaar. De Apollo, ontworpen door voormalig topman bij Audi Sport, is absoluut een sportwagen voor de individu. Nog meer zal de Apollo Enraged dat zijn.

Razernij
"Enraged" betekent vertaald naar het Nederlands “woest” of “woedend” en daarmee is in het geval van deze gitzwarte bruut niets teveel gezegd. Gumpert lepelde de krachtigste motor die ze hebben – een 4.2 liter twinturbo-V8 – in de Enraged welke het schopt tot een kleine 800 pk en 900 Nm. De bolide mag gewoon de openbare weg op, maar het is de vraag of je je daaraan wilt wagen. De lichtste beroering van het gaspedaal zal resulteren in een woeste versnelling en alleen echte waaghalzen zullen het maximale uit de flamboyante Duitser durven halen. De acceleratietijd vanuit stilstand naar 100 km/h en 200 km/h in respectievelijk 2,9 en 8,7 seconden liegen er immers niet om. Ook de topsnelheid van 330 km/h dwingt louter respect af, hoewel deze verhoudingsgewijs aan de lage kant is. De Gumpert Apollo weegt bovendien niet meer dan 1.200 kg. Zou hij bij een hogere top anders teveel wind vangen en opstijgen…

Gelimiteerd
Van de Enraged bouwt Gumpert slechts drie exemplaren. Die zullen vast allemaal een koper vinden, maar nu er speciale edities aan te pas moeten komen wordt toch wel een beetje de indruk gewekt dat de dagen van de Apollo enigszins geteld zijn. Hoe lang hij het nog volhoudt, geen idee, maar we zullen hem zeker gaan missen. Wat een machine!

Gerelateerde artikelen

Milde facelift voor BMW 2-serie Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan
> Artikel lezen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen

Autonieuws
Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen
> Artikel lezen

Snellere auto's voor Nederlandse politie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.