Autonieuws

Speelgoed voor mannen: Roding Roadster

Een Roadster met een leeggewicht van 950 kilogram en een vermogen van 320 pk? Dat belooft vuurwerk. Verantwoordelijk voor dit speeltje is het Duitse Roding dat in Genève een productierijpe variant van de Roadster toont.

Vorig jaar zagen we de cabriolet van het nieuwe Duitse autofabrikant al voorbijkomen in de spyshots rubriek. Het was al duidelijk dat het voor Roding menens was gezien de staat van het prototype. En al het testwerk heeft zijn doel bereikt; de Roadster is klaar voor productie.

BMW-krachtbron
CFRP, oftewel carbon fiber reinforced plastic, is het basisingrediënt van de Roadster. Het model is hier namelijk grotendeels uit opgetrokken om het gewicht zo laag mogelijk te houden. En met een opgegeven waarde van 950 kilogram mogen we concluderen dat dit goed gelukt is. Tezamen met een 3.0 liter zes-in-lijn uit de schappen van BMW zorgt dit voor gegarandeerd vuurwerk. Vanuit stilstand naar 100 km/h? Slechts 3,9 seconden. Zijn topsnelheid? Liefst 285 km/h.

Roding Roadster 23
In eerste instantie bouwt Roding slechts 23 exemplaren van de auto. Deze gelimiteerde oplage is te herkennen de unieke kleurstelling waarbij de motorkap, het dak, de portieren en de achterzijde zichtbaar in carbon zijn uitgevoerd. De rest van de carrosserie kan geheel naar wens van de klant in kleur worden gespoten.

Productie
Over de verdere plannen van Roding is weinig bekend. Het bedrijf, dat vernoemd is naar de plaats in het zuiden van Duitsland, laat wel weten dat de productie geheel met de hand zal gebeuren en spoedig wordt opgestart. Wat betreft prijzen is het voorlopig nog gissen.

Gerelateerde artikelen

McLaren BP23 wordt een waanzinnige dooddoener

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op

Spyshots
Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.