Autonieuws

De vliegende schotel is terug: Disco Volante

Genève is bij uitstek de plaats waar designhuizen annex carrosseriebouwers graag willen schitteren. Zo ook Touring Superleggera die speciaal voor de Zwitserse show een hommage brengt aan de Alfa Romeo C 52.

Maak kennis met de Disco Volante Concept 2012 van Touring Superleggera, een Italiaanse carrosseriebouwer waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1928 toen ze hun eerste aangepaste koetswerken boetseerden. Met de reïncarnatie brengt het bedrijf naar eigen zeggen een hommage aan de Alfa Romeo C 52 uit 1952 die vanwege zijn uiterlijk de bijnaam ‘Disco Volante’ kreeg. Vanuit het Italiaans vertaald betekent het vliegende schotel. 

Racerij
Volgens de Italianen was de C 52 het bewijs dat ze destijds al duizelingwekkende vormen kon ontwikkelen. Dergelijk bijzondere ontwerpen kwamen vaak tot stand na intensief aerodynamisch onderzoek ten behoeve van de racerij. In die tijd stond alles in het teken van die tak van sport.

Anno 2012
Terug naar het heden. De stijlvolle lijnen van de Disco Volante 2012 zijn zoals gezegd geïnspireerd op zijn zestig jarige voorganger die uit de slotfase van de ‘streamline´ periode stamt. Technisch is het studiemodel gebaseerd op de in 2006 geïntroduceerde Alfa Romeo 8C. Dit betekent een potente 4.7 liter V8 onder de neus met een vermogensafgifte van 450 pk en 470 Nm. Middels een sequentiële zesbak en een limited-slip differentieel komt het vermogen via de achterwielen op de weg.

De Touring Superleggera Disco Volante 2012 maakt zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève. Of de carrosseriebouwer zint op serieproductie is bij ons niet bekend.

Veel vermogen en toch een lage bijtelling? U rijdt de Volvo V40 met 140 kW (190 pk) met maar 14% bijteling.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo: ‘7 nieuwkomers voor 2018’

Autonieuws
Alfa Romeo: ‘7 nieuwkomers voor 2018’
> Artikel lezen

Zo zou een dag in je Alfa Romeo 4C eruit kunnen zien

Fotogalleries
Alfa Romeo 4C
> Artikel lezen

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

Autonieuws
Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo
> Artikel lezen

Gewone koplampen als optie op Alfa 4C Coupé?

Autonieuws
Goed nieuws: nieuwe koplampen voor Alfa Romeo 4C
> Artikel lezen

Reageren

comments powered by Disqus

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten