Autonieuws

De vliegende schotel is terug: Disco Volante

Genève is bij uitstek de plaats waar designhuizen annex carrosseriebouwers graag willen schitteren. Zo ook Touring Superleggera die speciaal voor de Zwitserse show een hommage brengt aan de Alfa Romeo C 52.

Maak kennis met de Disco Volante Concept 2012 van Touring Superleggera, een Italiaanse carrosseriebouwer waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1928 toen ze hun eerste aangepaste koetswerken boetseerden. Met de reïncarnatie brengt het bedrijf naar eigen zeggen een hommage aan de Alfa Romeo C 52 uit 1952 die vanwege zijn uiterlijk de bijnaam ‘Disco Volante’ kreeg. Vanuit het Italiaans vertaald betekent het vliegende schotel. 

Racerij
Volgens de Italianen was de C 52 het bewijs dat ze destijds al duizelingwekkende vormen kon ontwikkelen. Dergelijk bijzondere ontwerpen kwamen vaak tot stand na intensief aerodynamisch onderzoek ten behoeve van de racerij. In die tijd stond alles in het teken van die tak van sport.

Anno 2012
Terug naar het heden. De stijlvolle lijnen van de Disco Volante 2012 zijn zoals gezegd geïnspireerd op zijn zestig jarige voorganger die uit de slotfase van de ‘streamline´ periode stamt. Technisch is het studiemodel gebaseerd op de in 2006 geïntroduceerde Alfa Romeo 8C. Dit betekent een potente 4.7 liter V8 onder de neus met een vermogensafgifte van 450 pk en 470 Nm. Middels een sequentiële zesbak en een limited-slip differentieel komt het vermogen via de achterwielen op de weg.

De Touring Superleggera Disco Volante 2012 maakt zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève. Of de carrosseriebouwer zint op serieproductie is bij ons niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Alfa Romeo Giulia blijft maar lekken

Autonieuws
Nieuwe Alfa Romeo Giulia blijft maar lekken
> Artikel lezen

De nieuwe Alfa Romeo Giulia: hier is 'ie

Autonieuws
Nieuwe Alfa Romeo Giulia
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia toont zichzelf deze zomer

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia toont zichzelf deze zomer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten